Ha eddig ön is kidobta a hagyma héját, mától ne tegye! Mutatjuk, miért
2024. március 14. 08:38
Olvasási idő: 3 perc
Érdemes tudni, hogy a vöröshagyma héja tápanyagokban rendkívül gazdag, ezért a belőle készült tea hatékonyan méregteleníti a szervezetet, valamint erősíti az immunrendszert.
Fotó: LMPark Photos
Vágólapra másolva!
Ahogy megtisztítottuk a vöröshagymát, a legtöbben eddig természetesen a héját a kukába dobtuk, azonban kiderült, hogy ezt bizony rosszul tettük. A hagymahéj ugyanis számos jótékony hatással rendelkezik, amelyeket érdemes beépíteni akár az étrendükbe is. Mutatjuk, hogyan.
Mielőtt azonban bármit is készítenénk a héjból, a legkülső leveleket távolítsuk el, a többi réteget már nyugodtan felhasználhatjuk.
Ezért ne dobjuk a kukába a hagyma héját:
Méregtelenít
Érdemes tudni, hogy a vöröshagyma héja tápanyagokban rendkívül gazdag, ezért a belőle készült tea hatékonyan méregteleníti a szervezetet, valamint erősíti az immunrendszert.
Így készíthetjük el: Rakjuk egy edénybe a hagyma héját, öntsük le forró vízzel, fedő alatt hagyjuk állni 15 percig. Ezután szűrjük le a teát és már ihatjuk is a gyógyító italt.
Készítsünk belőle fűszert!
Ehhez enyhén pirítsuk meg a sütőben a hagyma héját, majd egy kávédaráló segítségével őröljük apróra, és már ízesíthetjük is vele az ételeket.
Érdemes tudni, hogy a vöröshagyma héja tápanyagokban rendkívül gazdag, ezért a belőle készült tea hatékonyan méregteleníti a szervezetet, valamint erősíti az immunrendszert. Fotó: LMPark Photos / Shutterstock/Copyright (c) 2022 LMPark Photos/Shutterstock. No use without permission.
Tipp: A rizs is finomabb lesz általa
Próbáljuk ki, hogy milyen, ha együtt főzzük a hagyma héját a rizzsel! A végeredmény egészen különleges lesz, ugyanis a rizs átveszi a hagyma jellegzetes aromáját.
Ha további konyhai praktikákra is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!