Ha eddig ön is kidobta a hagyma héját, mától ne tegye! Mutatjuk, miért
Fotó: LMPark Photos
Mielőtt azonban bármit is készítenénk a héjból, a legkülső leveleket távolítsuk el, a többi réteget már nyugodtan felhasználhatjuk.
Ezért ne dobjuk a kukába a hagyma héját:
Méregtelenít
Érdemes tudni, hogy a vöröshagyma héja tápanyagokban rendkívül gazdag, ezért a belőle készült tea hatékonyan méregteleníti a szervezetet, valamint erősíti az immunrendszert.
Készítsünk belőle fűszert!
Tipp: A rizs is finomabb lesz általa
Próbáljuk ki, hogy milyen, ha együtt főzzük a hagyma héját a rizzsel! A végeredmény egészen különleges lesz, ugyanis a rizs átveszi a hagyma jellegzetes aromáját.
Ha további konyhai praktikákra is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!