A magyar konyha világhírű, az ide látogató turisták általában nagyon meg vannak elégedve az ételekkel és ennek hangot is adnak az interneten. Azonban a klasszikus magyar ételek között van több olyan, amely nem éppen szokványos alapanyagokból készül, mivel a tradíciók szerint a magyarok igyekeznek egy-egy állat minden részét felhasználni, ezek pedig gyakran undort váltanak ki az emberből. Ezért szerepelhetnek olyan gusztustalan ételek a hagyományos magyar ételek között, mint a kakashere pörkölt, a szalontüdő, a körömpörkölt vagy a pacal.
Mákos tészta
Meglepő lehet, de egyes emberek gusztustalannak tartják a mákos tésztát, vagy úgy általánosságban bármilyen édes tésztát, a magyaroknak azonban ez egy alap dolog, mivel az iskolai menzák egyik jellemző étele a mákos tészta vagy mondjuk a grízes tészta baracklekvárral.
Véres hurka
A disznóvágás a vidéki településen a mai napig egy tradicionális téli program, ilyenkor a színhúsok mellett számos belsőségből készült étel is kerül a hűtőbe. Az egyik ilyen a hurka és annak a véres változata, amely a magyarok többségének kedvelt étele.
A hurkát nem kedvelő emberek egy része már magával az alapanyaggal, a májjal, sincs megbarátkozva,
azonban az csak még jobban undorítja őket, hogy az állat saját megtisztított belébe töltik bele azt, és ezt csak tovább tetézi a vér hozzáadása.
Kocsonya
A kocsonya egy hagyományos hideg étel, amely a legtöbb európai országban megtalálható valamilyen formában. Jellegzetes állagát a zselatin adja, amely a főzés során kioldódik az alapanyagból. A magyarok egyik kedvelt téli étele, azonban sokan az állag és a tartalma miatt rágondolni sem tudnak rosszullét nélkül.
Hagymás vér
A vér egy másik felhasználási módszere a véres hurka mellett, a frissen sült hagymás vér. Ez tradicionális étel a disznó vágások kihagyhatatlan eleme, amelynek a fő alapanyaga a megalvadt vér, amit felkockáznak és dinsztelt hagymán megsütnek.
Sok ember azonban eleve undorodik vagy rosszul van a vér látványától, így gondolni sem mernek arra, hogy megegyék a vért.
Pacalpörkölt
A pacalpörkölt egy olyan étel, amely nem csak a külföldieket borzasztja el, hanem sok magyar embert is, azonban sokan imádják ezt a különleges ételt. A pacal a szarvasmarha kérődzéshez használt előgyomrából készülő alapanyag, amely nem csak a magyar konyhában található meg, hanem például a franciáknál is.
A magyarok általában a marha megtisztított gyomrát vékony csíkokra vágják, majd különféle húsokkal együtt pörköltet készítenek belőle. A pacalpörkölt sokak kedvence, azonban a vannak, akiket elborzaszt. Ennek főként az az oka, hogy magát az alapanyagot tartják undorítónak.