Nigella Lawson azt tanácsolja, hogy ha a diót inkább kihagynánk a receptből – mert nincs otthon, vagy mert nem szeretjük stb. –, pisztáciát ne tegyünk a sütibe. Hogy miért? A pisztácia nem marad roppanós, ha belesütjük a tésztába: puhává és rágóssá válik – ami nem meglepő, tekintve, hogy a pisztácia nyersen is meglehetősen lágy.
A pisztácián kívül azonban számos jó alternatíva létezik: a sótlan földimogyoró, a mogyoró, a brazil- vagy a pekándió.
A még finomabb végeredményhez a magokat először pirítsuk meg a sütőben, mielőtt a brownie tésztájához adnánk. A pirítás fokozza a magok ízét és még ropogósabb textúrát ad nekik. Tovább fokozhatjuk az élményt, ha ropogós gabonapelyhet teszünk a tésztába.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Ha további recepekre is kíváncsi, akkor keresse fel a Mindmegette oldalát!