Ebből a finom házi nyalókából nem lehet eleget készíteni
2024. április 09. 08:43
Olvasási idő: 4 perc
Keksznyalóka recept
Vágólapra másolva!
A keksznyalóka általában minden szülinapi buliban feltűnik szép számban, és ez nem véletlen, hiszen kicsik és nagyok egyaránt kedvelik. Ha épp hasonló rendezvényt tervezünk megrendezni a közeljövőben, akkor érdemes ezt az édességet is felvenni a repertoárba, ugyanis azon túl, hogy mgelhetősenegyszerű elkészíteni, endkívül kreatív módon díszíthető is, hogy még személyesebb legyen. Mutatjuk a receptet.
Egy keverőtálban dolgozzuk össze a darált kekszet, a finomra aprított földimogyorót, a porcukrot, a mogyoróvajat, a lágy vajat és a habtejszínt. Formázzunk a masszából kb. 40 db diónyi gombócot, és tegyük be mindet a hűtőbe 1 órára.
Olvasszuk meg a felaprított fehér csokoládét. (Mikróban addig melegítsük az összetört csokidarabokat, amíg kb. a fele el nem olvad. Utána alaposan keverjük össze.) Mártsuk bele a színes papír szívószálak végét, majd szúrjunk fel mindegyikre 1-1 kekszgolyót.
A maradék olvasztott csokit osszuk kétfelé. Az egyik adaghoz adjunk néhány csepp piros ételfestéket, és keverjük össze. Mártsuk a golyók egyik felét a fehér, a másik felét a színes csokiba. Figyeljünk rá, hogy viszonylag gyorsan dolgozzunk, mielőtt a csokoládé kihűlne és megdermedne.
Végül díszítsük a keksznyalókákat a színes cukordarával és a különféle cukorgyöngyökkel.
Állítsuk a nyalókákat apró kavicsokkal vagy cukorral teli poharakba, és hagyjuk megdermedni a mázat. Azonnal kínáljuk az édességeket.
Ha további finomságok receptjére is kíváncsi, akkor keresse fel a Mindmegette oldalát!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!