Bár elsőre furcsán hangzik, de tény: karfiolból szuper pizzaalapot lehet készíteni, úgy, hogy a zöldség eredeti íze még nyomokban sem fellehető benne! Mivel az egész művelet roppant egyszerű, és gyakorlatilag elronthatatlan, érdemes egy próbát tenni! Máris mutatjuk, hogyan készül Karfiolpizza Margherita!
HOZZÁVALÓK:
A karfiolpizzához:
30 dkg karfiol
2 db tojás
10 dkg reszelt trappista sajt
1 gerezd fokhagyma
só
A feltétek:
3 ek fűszerezett paradicsomszósz vagy pizzaszósz vagy tésztaszósz
15 dkg mozzarella
bazsalikom
ELKÉSZÍTÉSE:
1. A karfiolpizza alapjához a karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, és konyhai robotgépben morzsásra aprítjuk.
2. Egy tálba öntjük, megsózzuk, és 6-7 percre mikrohullámú sütőbe tesszük. (Ha nincs mikrónk, egy lábasban, 2-3 evőkanál vízzel, 2-3 percig pároljuk.) A morzsát tiszta konyharuhába kanalazzuk, és majd kifacsarjuk belőle a nedvességet.
3. Az így kapott pépet összedolgozzuk a tojásokkal, a reszelt sajttal, a meghámozott, összezúzott fokhagymával és egy kevés sóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, majd 210 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
4. Az elkészült karfiol pizzatésztát megkenjük a fűszeres paradicsomszósszal, elrendezzük rajta a felkarikázott mozzarellát, és visszatoljuk a sütőbe 5-7 percre, amíg a sajt ráolvad. Végül friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.
Természetesen, a feltéteket kedvünk szerint variálhatjuk, ez az alap, semleges ízével mindenhez kiválóan passzol! Még több kalóriaszegény, gyomorkímélő, könnyű fogást található a Mindmegette.hu oldalán.