Mutatjuk, miért ne dobja ki a hétvégéről megmaradt sült húst!
2024. április 22. 08:34
Olvasási idő: 4 perc
Tészta receptek
Vágólapra másolva!
Napjaink egyik legnagyobb problémája a hihetetlen élemiszerpazarlás világszerte, éppen ezért mindannyian sokat tennénk a környezetünkért, ha a megmaradt élelmiszereket kreatívan felhasználnánk a konyhánkban. Éppen erre mutatunk most egy finom, krémes rakott tésztát, amely kitűnő maradékmentő, hiszen a hétvégéről maradt sült hús mellé zöldség és sok-sok sajt is kerül, így pedig biztosan hálásak lesznek érte otthon.
A maradék sült húst kézzel kis darabokra tépkedjük. Bő, sós vízben kifőzzük a pennét.
Egy nagy tálban kikeverjük a tejfölt a tojásokkal. Ízesítjük sóval és az átnyomott fokhagymával. Ha van maradék pecsenyeszaft, azt is nyugodtan belekeverhetjük.
A paprikát kimagozzuk, apró kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
Vastagon kivajazunk egy közepes méretű tepsit. Egy nagy tálban összeforgatjuk az összes előkészített alapanyagot: a kifőtt tésztát a sült hússal, az ízesített tojásos tejföllel, az összevágott zöldségekkel, valamint a lereszelt sajt felével. Ízlés szerint sózzuk.
Belesimítjuk a kivajazott tepsibe. A tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul a tetején, kb. 20 percig.
Tipp: Maradék sült hús helyett darált hússal is elkészíthetjük, gyors és egyszerű hétköznapi ebéd vagy vacsora lehet belőle.
Ha más kreatív receptre is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!