Íme egy olcsó, de laktató recept hó végére: így készül a dödölle pirított hagymával

dödölle pirított hagymával
A dödölle ma is sokszor kerül az asztalra, hiszen nemcsak olcsó, hanem nagyon finom is.
Vágólapra másolva!
A magyar konyha egyik régi ételét sokan korábban csak a szegények eledeleként ismerhették, azonban nem szabad alábecsülni, hiszen egy ínycsiklandó ebéd lehet belőle. A receptje ráadásul végtelenül egyszerű, kevés alapanyagból elkészíthető, itt az idő, lássunk neki!
Vágólapra másolva!

A dödölle tényleg végtelenül egyszerű. 

Jól jön, ha nincs kedvünk sok időt tölteni a konyhában, ha nincs időnk bevásárolni, ha szeretnénk egy kicsit spórolni, de mégis jó lenne valami meleg, laktató ételt készíteni.

Dödölle pirított hagymával

Hozzávalók:

  • 1 kg szétfövő burgonya
  • kb. 30 dkg liszt
  • 2-3 közepes vöröshagyma
  • libazsír

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk a krumplit, felkockázzuk.
  2. Berakjuk egy fazékba, öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, sózzuk, és addig főzzük, míg a krumplidarabok el nem kezdenek szétesni. Ekkor habverővel krémes állagúra verjük.
  3. Hozzászórunk annyi lisztet, amennyit felvesz (nagyjából 30 dkg kell hozzá), folyamatosan keverjük, és kis lángon tovább főzzük.
  4. Ha már jó sűrű, libazsíros kanállal egy kizsírozott lapos edénybe szedjük. 170-180 fokos sütőben jó alaposan megpirítjuk.
  5. Amíg sül, a vöröshagymát meghámozzuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. Libazsíron halványbarnára sütjük. Tálalás előtt rászórjuk a dödölle tetejére.

Ha további praktikus receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

dödölle pirított hagymával
A dödölle ma is sokszor kerül az asztalra, hiszen nemcsak olcsó, hanem nagyon finom is.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!