Ezzel a szezonális muffinnal mindenkit leveszünk majd a lábáról
2024. május 10. 08:02
Olvasási idő: 3 perc
Az eper és az étcsokoládé tökéletesen kiegészítik egymást.
Vágólapra másolva!
A legfinomabb ízek eléréséhez érdemes szezonális alapanyagokat keresni a boltokban vagy a piacokon, hiszen a friss gyümölcsök és zöldségek ízét valójában lehetetlen kielégítő mértékben reprodukálni. Mivel a hazai eperszezon már javában tart, ráadásul a napokban a szabadföldi változat szüretelése is elkezdődött, érdemes egy ínycsiklandó epres süteménnyel meglepnünk a családot.
Először a tésztát készítjük el. Robotgép segítségével habosra keverjük a puha vajat a cukorral, majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóval. A habos, cukros vajban eloszlatjuk a tejet és a lisztes keveréket, végül beleforgatjuk az apróra vágott étcsokoládét.
Egy muffinsütő forma mélyedéseibe papírkosárkákat teszünk. Belekanalazzuk a tésztát (úgy, hogy körülbelül a formák harmadáig érjen). 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez szintén robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a mascarponéval, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Csillagcsővel felszerelt habzsákba töltjük, rányomjuk a kihűlt muffinok tetejére. Végül összevágott epret teszünk a tetejére.