Ez a három dolog mindenképpen legyen a hűtőjében, ha egészséges akar maradni

Hűtő, hűtőszekrény
Fotó: Unplash
Vágólapra másolva!
A Sunday Times bestseller írója, Emily English táplálkozás szakértő óriási népszerűségnek örvend az interneten, a könnyen elkészíthető, de tápláló receptjeinek köszönhetően. A szakértő most elárulta, mi az a három étel, amivel jelentősen hozzájárulhatunk az egészségünk megtartásához.
Vágólapra másolva!

Emily English nem a diéták, hanem az egészséges táplálkozás normalizálását tűzte ki célul, miután legyőzte a késői tizenéves korában kialakult étkezési zavarát. A 28 éves lány, aki a közelmúltban adta ki könyvét, a So Good-ot, és 1,3 millió követővel büszkélkedhet az Instagramon, amin a londoni lakásában készült főzős videókat oszt meg.

Nem diétáról van szó, ugyanis diéták nem működnek

- mondta a Mirrornak . Emily szerint az étkezésnek a kapcsolatteremtésről is kell szólnia, amely során a családok és a barátok együtt ülnek le az asztalhoz enni.

"Az volt a célom, hogy a receptjeimet mindenki számára elérhetővé tegyem, valamint, hogy igazán élvezetessé tegyem az étkezést. A közösségi médiában sok recept nem csak az anyagiak szempontjából elérhetetlen, hanem unalmas is" - véli Emily.

Most megosztott három olyan összetevőt, amivel jelentősen javíthatunk az étkezési szokásainkon – köztük egy olcsó, de annál hasznosabb zöldséggel, amelyet sokan figyelmen kívül hagynak, annak ellenére, hogy tele van vitaminokkal. 

Emily arról beszélt, hogy a bélrendszer egészségére való összpontosítás kulcsfontosságú az egészséges és fittebb élethez. 

Ne élj állandóan azzal a félelemmel, hogy mit nem szabad megennünk, hanem arra koncentrálj, amit lehet

 – tanácsolta. 

Görög joghurt

"Bármelyik szupermarketben megvásárolható, és rendkívül sokoldalú alapanyag - mindenre alkalmas. Én salátaöntet alapnak használom, majonézt is helyettesítek vele, és természetesen önmagában is fogyasztom uzsonnának. Gyakran adok hozzá bogyós gyümölcsöket, dióféléket és magvakat vagy éppen dióvajat egy ízletes desszerthez. A görög joghurt kalciumot, B-vitaminokat és fehérjéket is tartalmaz – ez egy egyszerű módja annak, hogy megfelelő tápanyagokhoz jusson a szervezet– véli Emily.

 

Előfőzött fehérjék

 

"Könnyűek, és nagyszerű lehetőség, ha időhiányban vagyunk. Az előfőzött fehérjeforrások vásárlása, (beleértve a garnélarákot, sült csirkét, sült lazacot, sonkát vagy tofut) gyors módja annak, hogy a salátákat vagy tésztaszószokat feldobjuk" - folytatta a szakértő.

 

Pirospaprika

paprika
Képünk illusztráció. Fotó: Unplash

"Az egyszerű pirospaprika tele van C-vitaminnal. Valójában több C-vitamin van benne, mint egy narancsban" – magyarázta. 

Ez az egyszerű és viszonylag olcsó zöldség az immunrendszer erősítésére és a kollagén termelésére is kiváló. A paprika süthető vagy nyersen is fogyasztható, tökéletes hummusba vagy mártáshoz.

Amikor arról volt szó, hogy szedjünk-e étrend-kiegészítőket, Emily figyelmeztet: 

Soha nem korrigálhatjuk a rossz étrendet.

Elmagyarázta: "Az étrended mindenben központi szerepet játszik. Mindig azt javaslom az embereknek, hogy szedjenek D-vitamint, különösen az Egyesült Királyságban a téli hónapokban, valamint magnéziumot. Magnéziumhoz juthat tökmagból, gabonából és sötétzöld leveles zöldségekből mint a spenót és a kelkáposzta."

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről