Hétvégén rendezik meg az ország egyik legnagyobb gasztrofesztiválját, a Gourmet Fesztivált, ahol Ötvös Zsuzsa is megvendégeli elképesztő desszertjeivel az esemény részvevőit. Zsuzsa eredetileg bölcsésznek tanult, de hamar magával ragadták a cukrászkészítmények csodálatos világa. Ráadásul hamar magas szintű cukrász lett, aki mára már egy neves étteremben dogozik cukrászséfként. Zsuzsa a vele készített interjúban elmondta, hogy a cukrászséf, nem azt jelentei, hogy ő csak desszerteket készít, hanem legtöbbször egy éttermi menü összes fogásában megtalálhatóak az ő készítményei, az előételektől egészen a desszertekig.
Ez azt jelenti, hogy nem csak a két menünket lezáró desszertek,meg a kis köszönőfalatok , hanem a menü több pontján lehet találkozni az én munkámmal, akár egy hideg előétel részeként hajtogatott brióssal, sima vagy vegán formában,vagy egy kézzel húzott vegán rétes, ami legtöbbször a snackeknél jelenik meg, vagy kacsatepertő zserbó, ami szintén a snackekhez szoktam készíteni
- meséli a cukrászséf.
Mivel Zsuzsa a Gourmet Fesztivál egyik résztvevője, így arról kérdeztük mivel fog kedveskedni az eseményen részvevőknek, illetve mi lesz a feladata a fesztiválon. A cukrász erre a kérdésre válaszolva elárulta, hogy a fesztivál látogatói részt vehetnek különböző workshopokon, ahol Zsuzsával együtt süthetnek finomabbnál finomabb desszerteket.
Ha valaki ki szeretné próbálni a tésztagyúrását, vagy meg akarja tanulni a hajtogatott briós titkát, akkor ezeken a workshopokon megteheti. Illetve arra is lesz lehetősége az embereknek, hogy egy torta díszítéséről is modernebb képet kapjanak
- mondta a cukrászséf a vele készült interjúban, amit itt nézhet meg teljes egészében: