Mary Berry séf kitalálta azt a tökéletes és ízletes cézás saláta receptet, amivel a megmaradt, és már kidobásra váró kiszáradt kenyérszeletek még felhasználhatóak. Habár az asszony főleg a süteményeiről vált ismertté, de a séf sok más dologhoz is ért a konyhában. Egyik nagy kedvence a klasszikus cézár saláta, ami amellett, hogy egészséges és segíthet a fogyásban is, remek módja annak, hogy felhasználhassuk a kiszáradt kenyerünket.
A BBC Food weboldalán és Mary könyvében - Mary Berry abszolút kedvencei - megosztott recept egyszerű, mégis tökéletes. Olvassa el ezt a rendkívül könnyedén elkészíthető saláta receptet, és próbálja ki Ön is!
Összetevők
- három evőkanál olívaolaj
- két szelet egynapos fehér kenyér - héj nélkül - kockára vágva.
- egy római saláta felszeletelve
- 30 gramm parmezán sajt, reszelve
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Az öntethez:
- hat evőkanál light majonéz
- másfél evőkanál dijoni mustár
- két evőkanál reszelt parmezán sajt
- fél gerezd fokhagyma összezúzva
- néhány csepp Worcestershire szósz
Elkészítési javaslat:
Kezdjük azzal, hogy egy tapadásmentes serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, beletesszük a kenyeret, és magas hőfokon 3-4 percig pirítjuk, amíg azok aranybarnák nem lesznek. Szűrőkanállal vegyük ki őket, tegyük át egy tálba, és fűszerezzük sóval és borssal.
Rakjuk az öntet összes hozzávalóját egy tálba, és egy-két evőkanál vízzel keverjük simára.
Ezt követően öntsük az elkészített öntetet a római salátára , majd szórjuk rá a krutont és a reszelt parmezán sajtot.
A kész Cézár salátát tálaljuk tetszés szerinti egyéb körettel, vagy együk meg így önmagában.
Az Origo bemutatta az öt különleges salátát a tavaszi és a nyári szezonra. Ezek közé tartozik a spenótsaláta eperrel, hagymás újkrumplisaláta, újhagymás reteksaláta, görögdinnye saláta fetával, és sárgadinnye saláta érlelt, füstölt sonkával. Fogyassza egészséggel!
Az Origo bemutatta azokat a finom falatokat is, amelyekből állítólag bármennyit eetünk, és mégsem híunk meg tőlük.