Mutatjuk a tökéletes receptet, amivel nem kell kidobnia a kiszáradt kenyeret

Vágólapra másolva!
A cézár saláta tökéletes frissítő étel a nyári hónapokban. Egy séf receptje pedig tökéletes választás, ha fel kell használni a megmaradt, kiszáradt kenyeret.
Vágólapra másolva!

Mary Berry séf kitalálta azt a tökéletes és ízletes cézás saláta receptet, amivel a megmaradt, és már kidobásra váró kiszáradt kenyérszeletek még felhasználhatóak. Habár az asszony főleg a süteményeiről vált ismertté, de a séf sok más dologhoz is ért a konyhában. Egyik nagy kedvence a klasszikus cézár saláta, ami amellett, hogy egészséges és segíthet a fogyásban is, remek módja annak, hogy felhasználhassuk a kiszáradt kenyerünket. 

A BBC Food weboldalán és Mary könyvében - Mary Berry abszolút kedvencei - megosztott recept egyszerű, mégis tökéletes. Olvassa el ezt a rendkívül könnyedén elkészíthető saláta receptet, és próbálja ki Ön is!

cézársaláta, cézár, saláta
Cézár saláta
Fotó: Shutterstock/Cook Shoots Food / Shutterstock/Cook Shoots Food

MaryBerry klasszikus cézár salátája 4 - 6 fő részére

Összetevők
- három evőkanál olívaolaj
- két szelet egynapos fehér kenyér - héj nélkül - kockára vágva.
- egy római saláta felszeletelve

- 30 gramm parmezán sajt, reszelve
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Az öntethez:

- hat evőkanál light majonéz

- másfél evőkanál dijoni mustár

- két evőkanál reszelt parmezán sajt

- fél gerezd fokhagyma összezúzva

- néhány csepp Worcestershire szósz

Elkészítési javaslat:

Kezdjük azzal, hogy egy tapadásmentes serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, beletesszük a kenyeret, és magas hőfokon 3-4 percig pirítjuk, amíg azok aranybarnák nem lesznek. Szűrőkanállal vegyük ki őket, tegyük át egy tálba, és fűszerezzük sóval és borssal.

Rakjuk az öntet összes hozzávalóját egy tálba, és egy-két evőkanál vízzel keverjük simára.

Ezt követően öntsük az elkészített öntetet a római salátára , majd szórjuk rá a krutont és a reszelt parmezán sajtot.

A kész Cézár salátát tálaljuk tetszés szerinti egyéb körettel, vagy együk meg így önmagában. 

Az Origo bemutatta az öt különleges salátát a tavaszi és a nyári szezonra. Ezek közé tartozik a spenótsaláta eperrel, hagymás újkrumplisaláta, újhagymás reteksaláta, görögdinnye saláta fetával, és sárgadinnye saláta érlelt, füstölt sonkával. Fogyassza egészséggel!

Az Origo bemutatta azokat a finom falatokat is, amelyekből állítólag bármennyit eetünk, és mégsem híunk meg tőlük. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!