A népszerű közösségi oldalon, a TikTokon futótűzként terjed egy recept, amit a kitchn.com szemlézett és tesztelt le a közelmúltban: ebben ugyanis nem a tojáshéj ropog, hanem a vajon pirított zsemlemorzsa, ami meglepő módon mégis passzol a tojásos klasszikusunkba.
A recept a következő:
Ropogós rántotta
Hozzávalók:
- tojás
- tej
- reszelt parmezán
- só, bors
- vaj
- durva szemű zsemlemorzsa
Elkészítés:
- A tojásokat felverjük, öntünk hozzá egy kis tejet, ízlés szerint reszelt parmezánt, majd sózzuk, fűszerezzük.
- Egy serpenyőben, közepes lángon vajat olvasztunk, és hozzáadjuk a lehetőség szerint durva szemű zsemlemorzsát vagy pankómorzsát - két tojásonként egy evőkanállal számolhatunk - és szépen lassan, folyamatos kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk, megvárva, míg a vaj finom dióillatot áraszt (ez kb. 4 perc).
- Hozzáadjuk az elhabart tojásokat, és a szájízünknek megfelelő sűrűségűre főzzük a rántottánkat.
Extra tipp: mielőtt a tojást ráöntjük a zsemlemorzsára, egy evőkanálnyit szedjünk ki belőle, és a kész rántottánkat hintsük meg vele - így még ropogósabb lesz az élmény!
Extra tipp 2.: érdemes a vajon pirított zsemlemorzsát máshol is bevetni, például magvak helyett salátákhoz, extra textúraként, olaszos tésztákhoz is tökéletesen passzol!
Ha egyéb kreatív receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!