Íme egy tartalmas leves a hétköznapokra, a csirkés karalábéleves tarhonyával
2024. június 11. 08:32
Olvasási idő: 3 perc
A zöldséges, húsos levesek igen laktatók, így második fogásra gyakorlatilag nincs is szükség.
Vágólapra másolva!
Hazánkban a levesek mindig is hatalmas népszerűségnek örvendtek, és számtalan változatban készülnek. Most egy olyan leves elkészítését mutatjuk be, amely akár főételként is megállja a helyét.
Zsenge karalábéból nagyon finom zöldségleves készíthető, egy kis hússal és tarhonyával gazdagítva tartalmas lesz a végeredmény. Jó tanács: ha nem fogy el az összes leves egyszerre, akkor csak abba rakjunk tésztát, amit megeszünk, a többit tároljuk külön, mert különben a tészta magába szívja az összes levet.
Csirkés karalábéleves tarhonyával
Hozzávalók:
1 csirkemellfilé (kb. 30 dkg)
4 csirke felsőcomb-filé (kb. 30 dkg)
4 zsenge karalábé
1 közepes sárgarépa
1 csokor petrezselyem zöldje
1 nagy vöröshagyma
10 dkg tarhonya
só
zsiradék
Elkészítése:
Finomra vágjuk a meghámozott vöröshagymát, és kevés zsiradékon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott csirkecombfilét, együtt pároljuk a hagymával. Amikor már félig megpuhult a hús, mehet hozzá a szintén kockára vágott mellfilé is.
Ha az összes húsdarab szépen kifehéredett, hozzárakjuk a meghámozott, kockára vágott karalábét, sárgarépát, a felaprított petrezselyem zöldjét. Ha a karalábénak szép frissek és zsengék a levelei, akkor párat ebből is belevágunk a levesbe. Együtt dinszteljük, majd felöntjük egy-másfél liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, és készre főzzük.
Tálalás előtt sós vízben kifőzzük a tarhonyát, hozzákeverjük a kész leveshez.
Ha további finom receptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!