A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Itt az új őrület: a lángos fagyi után itt a cheddar sajtos

Vágólapra másolva!
Manapság az ételkombinációk egyre különlegesebbek, esetenként inkább meghökkentőek, azonban sokakban felmerülhet a kérdés, főképp a cheddar sajtos fagyi esetében, hogy biztosan jó ötlet-e ez a párosítás.
Vágólapra másolva!

A vanília, eper és csokoládé ízű fagylalt egyszerű ízei már a múlté, míg a pisztácia, a sós karamell, a rum és a mazsola ma már teljesen általánosnak számít, azonban a britek még ezeknél is tovább mentek és létrehozták a cheddar sajtos fagyit.

Ez az új íz azonban most sokakat megmozgatott és arra késztette a Reddit felhasználóit, hogy megvitassák, vajon az emberiség "túl messzire ment-e" a tökéletes fagylalt keresése közben. A CasualUK subredditjében a platform egyik felhasználója megosztotta sajtos fagyiját, és kikérte mások véleményét is ezügyben – írta meg a Mirror.

Nem tudtam eldönteni, hogy fagylaltként enni vagy sajtként nyalni

 – magyarázta a vásárló, mielőtt hozzátette, "olyan íze van, mint az érett cheddarnak, semmilyen édes íze nincs, viszont nagyon furcsa."

Az egyik Reddit-felhasználó így fogalmazott: 

Ha meg kell kérdezni, hogy az emberiség túl messzire ment-e, akkor valószínűleg a válasz az, hogy igen.

A harmadik hozzászóló is egyetértett:

Az emberiség túl messzire ment azzal, hogy ezt elkészítette, te pedig még tovább mentél azzal, hogy ettél belőle.

A negyedik kommentelő úgy viccelődött: "A dzsinn kijött a palackból. A dolgok soha nem lehetnek olyanok, mint korábban." Majd egy másik ezt írta: "Ez valóban borzasztóan hangzik."

Úgy tűnik azonban, hogy nem ez az első alkalom, hogy sajtos fagylaltot készítenek – a közösségi média egyik felhasználója elárulta, hogy világszerte megtalálható a sajtos fagyi. 

"A Fülöp-szigeteken már régóta van ilyen, bár nem hiszem, hogy a cheddar íz olyan erőteljes abban, mint ebben. Igazából nagyon szeretem, de itt már megszoktuk az édes és sós kombót".

Mások azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy a sajtos jellegű fagylaltok eredete az Egyesült Királyságban évszázadokra nyúlik vissza. Egy történelemrajongó szerint a sajt ízű fagylalt a 18. század vége óta ismert. 

Az utóbbi időben azonban úgy tűnik ismét visszatér.

„A legrégebbi fagylaltízek némelyike ​​(az 1700-as évek végén) sajton alapult, szóval ez nem is olyan furcsa ” – tette hozzá egy másik, aki szerint a cheddar íze azonban túl intenzív lehet a fagyihoz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!