Itt az évszázad legbizarrabb jegeskávéja: ön megkóstolná?

Vágólapra másolva!
Újfajta kávéőrület terjed a világban, egyenesen Kínából: az aprított zöldhagymával ízesített jeges latte. Az utóbbi időben több barista is elkészítette, majd TikTok-videóban sokkolta vele az embereket. Ön mit szólna hozzá?
Vágólapra másolva!

Eszébe jutna bárkinek is zöldhagymával ízesíteni a kávéját? Nem hangzik valami szokványosan, és őszintén szólva, gusztusosan sem. A Scallion latte névre keresztelt bizarr kávéköltemény azonban bőven tartalmazza ezt a különleges zöldséget. Az ötlet feltehetőleg Kínából ered, ám az utóbbi időben világszerte egyre több barista készíti el, és teszi közzé TikTok-on a róla készült videót, ami nagy port kavart az interneten az utóbbi időben.

A TikTok-on @goldenbrown.coffee néven ismert férfi szintén elkészítette a furcsa kávét, és élőben dokumentálta is annak minden mozzanatát:

Kezdje azzal, hogy felaprítja az újhagymát, a zöld részével együtt. Aztán készítsen egy jeges kávét a megszokott módon tejjel, jégkockákkal és némi frissen főzött espressoval. Ezután díszítsük gazdagon az apróra szeletelt zöldhagymával"

- sorolta az elkészítés lépéseit, majd megrázta a kész italt, ami egy szokványos jeges kávéra emlékezetett, leszámítva a benne úszkáló zöld darabkákat. Ezután vette a bátorságot, és meg is kóstolta. Nemes egyszerűségggel borzalmasnak nevezte, és közölte, hogy senkinek nem ajánlja. 

@goldenbrown.coffee

We’re trying to viral spring onion coffee to see if it’s worth the hype 😅 #springonion #springonioncoffee #greenonioncoffee #icedlatte #viraldrinks

♬ original sound - Golden Brown Coffee

A posztot elárasztották a kommentek, mindenki próbált rálicitálni az eredeti receptre más, furcsábbnál furcsább összetevőkkel. 

Mit szólnátok egy kis darabolt paradicsomhoz és avokádókrémhez?"

- írta az egyikük.

Egy másik felhasználó szerint pedig kiválóan illene bele egy kis tajin fűszerkeverék, ami egy chilis-citrusos ízvilágú ételízesítő, illetve chaat masala, ami egyszerre édes és savanykás ízű a benne lévő szárított mangónak köszönhetően. 

Egy harmadik hozzászóló a kevésbé extra, de annál egészségesebb vajas kávét említette, ami nálunk is egyre elterjedtebb, különösen a ketogén diéta követőinek körében. 

Abban mindannyian egyetértettek, hogy napjainkban egyre furcsábbak a kávék, már ami az összetevőiket illeti. 

Kínában például készítenek egy 

szójaszószos ízvilágú kávét, amit még bébipolippal is ízesítenek. Egy xiameni kávézó tulajdonosa pedig marhahúsgolyókat mártogatott tejes teába.

Azonban nem Kína a szokatlan kávék kizárólagos hazája, egy korábbi cikkünkben például a világnak szinte minden tájáról gyűjtöttünk össze olyan kávékat, amik felettébb érdekes összetevőkből állnak. Finnországban például egy darabka sajttal fogyasztják, az olaszoknál olívaolajjal szokás dúsítani, míg a portugálok nagy kedvence a mazagran, ami a limonádé és a kávé ötvözete, hogy a cibetmacska ürülékéből készült kávéról már ne is beszéljünk.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről