Nemcsak pizzáknak, de bármilyen olasz tésztaételnek is kiváló kísérője ez a sűrű, fűszeres paradicsomos mártás.
Sőt, akár sós süteményeket, például pizzás csigákat is tölthetünk vele, tortillákba, melegszendvicsekre is kiváló.
Hozzvalók:
Elkészítés:
A paradicsomszósz mellett egyre népszerűbb a fehér pizzaalap is, ami
rendkívül egyszerű, hiszen mindössze tejfölből és fokhagymából áll. Különösen jól passzol a gombához és a húsos feltétekhez, például tarjához, baconhoz vagy sonkához.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tejfölt kikeverjük sóval, borssal és összetört fokhagymagerezdekkel, majd néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Egy másik variáció a fehér pizzaalapra, négysajtos pizzához elsőrendű választás, de kukoricás-sonkás feltéttel, illetve különféle zöldségfélékkel, például brokkolival, kaliforniai paprikával is jól passzol.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A krémsajtot kikeverjük a tejföllel és az olívaolajjal, ha fetát használunk, előtte villával összetörjük. Fűszerezzük, majd néhány órát állni hagyjuk a hűtőben.
Csak úgy, mint a pizzaszószok, a pizzaészta is könnyedén elkészíthető házilag, adalékanyagmentesen, mindössze néhány hozzávalóból. Ha diétázunk, vagy egészséges életmódot folytatunk, készítsük zab-tönköly vagy teljes kiőrlésű búzalisztből, esetleg fele-fele arányban is.
Hozzávalók:
Elkészítés: