Egyszerű és laktató fogás hétvégére: így készül a kolbászos tepsis burgonya
2024. június 28. 08:31
Olvasási idő: 3 perc
Ha ízletes, magyaros ízekre vágyunk, akkor ilyenkor jön jól egy adagnyi füstölt kolbász, ami garantáltan elvarázsolja az ételek ízét.
Vágólapra másolva!
Sokan tapasztalhatjuk, hogy a nyár eleji, rohanó hétköznapok során nem sok idő marad főzésre, ezért mindig jól jönnek azok az ételek, amelyek egyszerűen és könnyen elkészíthetőek, és még laktatóak is. Mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb tepsis krumpli.
Ha ízletes, magyaros ízekre vágyunk, akkor ilyenkor jön jól egy adagnyi füstölt kolbász, ami garantáltan elvarázsolja az ételek ízét.
Kolbászos tepsis burgonya
Hozzávalók:
1 kg sárga burgonya
20 dkg füstölt kolbász
15 dkg lecsókolbász
2 vöröshagyma
2 kápia paprika
2 gerezd fokhagyma
1 csipet szárított majoránna
2 evőkanál zsír
só
bors
Elkészítés:
Meghámozzuk a burgonyát és a vöröshagymát, a paprikáknak kivesszük a csutkáját.
A kolbászokkal együtt az összes zöldséget felkarikázzuk (a burgonyát jó vékonyra vágjuk). Egy keverőtálba tesszük.
Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a majoránnát, sózzuk és borsozzuk, alaposan összekeverjük.
Egy tepsit vastagon kikenünk zsírral, beleszórjuk a keveréket, egyenletesen elosztjuk. 170 fokos sütőbe toljuk, és bő fél óra alatt ropogós pirosra sütjük.