Egyszerű és laktató fogás hétvégére: így készül a kolbászos tepsis burgonya

Kolbászos tepsis burgonya
Ha ízletes, magyaros ízekre vágyunk, akkor ilyenkor jön jól egy adagnyi füstölt kolbász, ami garantáltan elvarázsolja az ételek ízét.
Vágólapra másolva!
Sokan tapasztalhatjuk, hogy a nyár eleji, rohanó hétköznapok során nem sok idő marad főzésre, ezért mindig jól jönnek azok az ételek, amelyek egyszerűen és könnyen elkészíthetőek, és még laktatóak is. Mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb tepsis krumpli.
Vágólapra másolva!

Ha ízletes, magyaros ízekre vágyunk, akkor ilyenkor jön jól egy adagnyi füstölt kolbász, ami garantáltan elvarázsolja az ételek ízét.

Kolbászos tepsis burgonya

Hozzávalók:

  • 1 kg sárga burgonya
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 15 dkg lecsókolbász
  • 2 vöröshagyma
  • 2 kápia paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szárított majoránna
  • 2 evőkanál zsír
  • bors

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk a burgonyát és a vöröshagymát, a paprikáknak kivesszük a csutkáját.
  2. A kolbászokkal együtt az összes zöldséget felkarikázzuk (a burgonyát jó vékonyra vágjuk). Egy keverőtálba tesszük.
  3. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a majoránnát, sózzuk és borsozzuk, alaposan összekeverjük.
  4. Egy tepsit vastagon kikenünk zsírral, beleszórjuk a keveréket, egyenletesen elosztjuk. 170 fokos sütőbe toljuk, és bő fél óra alatt ropogós pirosra sütjük.

Ha további ínycsiklandó receptekre is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!

Kolbászos tepsis burgonya
Ha ízletes, magyaros ízekre vágyunk, akkor ilyenkor jön jól egy adagnyi füstölt kolbász, ami garantáltan elvarázsolja az ételek ízét
Fotó: Vidék íze magazin

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!