Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

A nyár legfrissítőbb kávéját otthon is könnyen elkészítheti

Vágólapra másolva!
Ha igazán finom jeges kávéra vágyunk, akkor a legtöbb esetben egy kávézóban isszuk meg ezt a frissítő italt, mivel azt gondoljuk, csak drága és profi kávéfőzővel lehet tökéletes kávét készíteni. Azonban mutatunk egy módszer, amivel otthon is olyan kávét ihatunk, mint egy kávézóban.
Vágólapra másolva!

Egy influenszer osztotta meg TikTok oldalán, hogy egy egyszerű és gyors módszerrel hogyan készíthetünk otthon is olyan jegeskávét, mint amit egy kávízóban innánk. 

Danielle, akit a legtöbben, csak daniellemsands23 néven ismernek,

 az általa megosztott videóban semmi mást nem használ a tökéletes jegeskávéhoz, csupán csak egy műanyag palackot. 

Az influenszer először a műanyag üvegbe tölt hideg tejet, majd ahhoz instant kávéport ad hozzá. A keveréket alaposan összerázza, de mindenek előtt egy kevés juharszirupot is önt bele, hogy a kávénak még különlegesebb íze legyen. 

Miután összekeveredtek a hozzávalók a palackban és a tej is kellően felhabosodott, egy olyan üveg bögrét vett elő, amit egy kupakkal le lehet zárni, és annak tetejébe egy szívószálat tudunk beleszúrni. 

Danielle, az üveg bögrébe először a hideg tej másik felét önti, majd arra borítja rá a felhabosított keveréket. Végül pedig lezárja a bögrét és élvezi a frissítőt. 

Forrás: Mirror

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, újfajta kávéőrület terjed a világban, ami egyenesen Kínából indult. Eszébe jutna bárkinek is zöldhagymával ízesíteni a kávéját? Nem hangzik valami szokványosan, és őszintén szólva, gusztusosan sem. A Scallion latte névre keresztelt bizarr kávéköltemény azonban bőven tartalmazza ezt a különleges zöldséget. Az ötlet feltehetőleg Kínából ered, ám az utóbbi időben világszerte egyre több barista készíti el, és teszi közzé TikTok-on a róla készült videót, ami nagy port kavart az interneten az utóbbi időben. Egy  hozzászóló a kevésbé extra, de annál egészségesebb vajas kávét említette, ami nálunk is egyre elterjedtebb, különösen a ketogén diéta követőinek körében. 

Abban mindannyian egyetértettek, hogy napjainkban egyre furcsábbak a kávék, már ami az összetevőiket illeti.

Kínában például készítenek egy szójaszószos ízvilágú kávét, amit még bébipolippal is ízesítenek. Egy xiameni kávézó tulajdonosa pedig marhahúsgolyókat mártogatott tejes teába.

Azonban nem Kína a szokatlan kávék kizárólagos hazája, egy korábbi cikkünkben például a világnak szinte minden tájáról gyűjtöttünk össze olyan kávékat, amik felettébb érdekes összetevőkből állnak. Finnországban például egy darabka sajttal fogyasztják, az olaszoknál olívaolajjal szokás dúsítani, míg a portugálok nagy kedvence a mazagran, ami a limonádé és a kávé ötvözete, hogy a cibetmacska ürülékéből készült kávéról már ne is beszéljünk. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről