A Magyar Konyha idén is körbeette a Balatont

Vágólapra másolva!
A Magyar Konyha magazin Balatoni Gasztrokalauza 2024-ben 12. alkalommal foglalja össze, hogy hol és mit érdemes enni a Balatonnál. A 300 ínyenc tipp között 50 új hely kéri az olvasók figyelmét. A strandtáska-kompatibilis kiadvány a június-júliusi Magyar Konyhához csomagolva 2024. június 26-tól kapható az újságárusoknál.
Vágólapra másolva!

Tizenkettedjére kapja meg ingyenes balatoni gasztroiránytűjét az olvasó az idén 48 éves Magyar Konyha magazintól. 

A szerkesztőség idén is „körbe ette” a tavat, aminek eredménye 300 tipp és 50 vadonatúj hely.

A kiadvány továbbra sem étteremkalauz, sokkal inkább kulináris útikönyv, mely az éttermi kategóriák mindegyikéből fogalmaz meg ajánlásokat. 

Gasztrokalauz, Balaton, Pénzmúzeum Panoráma Terasz, ünneplés
Fotó: Fotó: Csudai Sándor (Origo)  / Fotó: Csudai Sándor (Origo) 

Mutat kultúrbisztrót, halsütödét, retro-ikonokat, fűszerkerteket, sajtkészítő műhelyeket, kockásabroszos kisvendéglőket, fine dining éttermeket, borászatokat, hogy ki-ki megtalálja a kedvére valót.

A jó iránytű fontos, mert, ha rosszul választunk, visszasírjuk a gasztrokádárizmust azt pedig nem szeretnénk

 – fogalmazott Vinkó József, a magazin főszerkesztője. 

Elmondta, hogy a kínálat az elmúlt 12 évet tekintve letisztultabb lett, átütő újdonságokról, hangzatos nyitásokról azonban nem tud beszámolni, van viszont elmozdulás a fine dining irányába, amit mutat, hogy nagy nevek – például Csillag Richard vagy Mede Ádám – jelentek meg a Balaton körül séfként, illetve tanácsadó séfként. 

Gasztrokalauz, Balaton, Pénzmúzeum Panoráma Terasz, ünneplés
Fotó: Fotó: Csudai Sándor (Origo)  / Fotó: Csudai Sándor (Origo) 

Jó hír, hogy vigyázó szemüket a Michelin ellenőrei is a Balatonra vetik, idén 16 helyet tartottak a Balaton mellett ajánlásra méltónak.

Aki viszont az egyszerűbb, netán a komfortételekre szavaz, a velünk élő klasszikusokat továbbra is megtalálja a part mentén. 

Gasztrokalauz, Balaton, Pénzmúzeum Panoráma Terasz, ünneplés
Fotó: Fotó: Csudai Sándor (Origo)  / Fotó: Csudai Sándor (Origo) 

A kínálat lángos, hekk, nápolyi pizza, francia, olasz, mediterrán, mexikói ízek, tengeri herkentyűk, BBQ, hamburger, de egy jó hagyományőrző fonyódi halászlevet, mint a petyek, továbbra sem találni. Sajnálatos tény ugyanakkor, hogy a munkaerőhiány nem változott pozitív értelemben, általánosságban pedig elmondható, hogy az árak budapesti szinten mozognak.

A Magyar Konyha július-augusztusi számát, a Balatoni Gasztrokalauzzal kiegészülve keresse az újságárusoknál!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!