Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Ezentúl nem kell kitakarítania a sütőt, ha így készíti a melegszendvicset

Vágólapra másolva!
Rengetegszer tapasztalhatjuk azt, mikor melegszendvicset sütünk, hogy sütés közben a megolvadt sajt a sütőbe ragad és onnan csak nehezen tudjuk kikaparni. Azonban egy influenszer, elárulta, hogyan készítsük a melegszendvicset úgy, hogy a sütőt utána ne kelljen kitakarítani.
Vágólapra másolva!

A sajtos melegszendvics elkészítése kellemetlen feladat lehet, ugyanis a megolvadt sajt, ami kifolyik sütés közben a kenyérből, könnyen a melegszendvics sütőhöz ragad és onnan csak hosszú ideig tartó takarítás után lehet felszedni. Azonban egy nő úgy gondolja, megtalálta a tökéletes megoldást a problémára.

Lucy Burgess, arról ismert, hogy különböző trükköket oszt meg követőivel, amik megkönnyítik mások életét. Az utolsó posztja nem várt sikereket ért el, mikor feltöltötte TikTok oldalára.

 A videóban elmondja, hogyan kell úgy készíteni a melegszendvicset, hogy a kifolyt sajt ne égjen a sütő oldalaira.

A több, mint 19 ezer kedvelést begyűjtő videóban, Lucy elmondja, hogy ehhez a trükkhöz, nem lesz másra szükségünk, csak egy tekercs sütőpapírra.

Az influenszer levágott egy darabot a papírból, majd a szendvics köré tekerte és azt azzal együtt betette a melegszendvics sütőben.

 Amikor a szendvics megsült, akkor a megolvadt sajt nem a sütő oldalára, hanem a sütőpapírra folyt ki, amit Lucy egy mozdulattal könnyen kivett a szendvics alól.

Ropogós, meleg sajtos szendvicseket nemcsak a szendvicssütővel tudunk asztalra varázsolni, hanem tepsiben forró sütőbe tolva is hamar elkészülhetünk vele. A legmegfelelőbb sajt a trappista, az edámi, de lehet másféle is, például füstölt parenyica sajt, az olíva bogyós szendvicshez pedig az ömlesztett sajt, például a kockasajt a legjobb. A vaj helyett használhatunk juhtúrót, gomolyasajtot vagy a körözöttet is. A vajat ízesíthetjük kaporral, petrezselyemmel, ketchuppal stb. Rátétnek a szemes bab, kukorica és sárgarépa is jó lehet.

Ha pedig unalmasak lettek számunkra a hagyományos szendvicskrémek, akkor készítsük házilag különböző krémeket, amelyek nemcsak hogy sokkal változatosabbak, de egészségesebbek is, hiszen többségük zöldségfélékből, vagy teljes értékű fehérjeforrásból készül. Ráadásul nemcsak kenyérrel fogyaszthatók, de remek mártogatósként szolgálnak hasábokra vágott zöldségekkel, sós kekszekre kenve pedig kiváló vendégváró falatkákat is készíthetünk belőlük. Ilyenek például a humuszból, padlizsánból, avokádóból készült kencék. De akár egy hagyományos körözöttet is könnyedén fel lehet dobni, akár egy snidlinggel.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről