A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem is tud róla, de valószínűleg rosszul önti az olajat

Vágólapra másolva!
A legtöbb ételhez használunk olajat, amit általában egy műanyag palackból öntünk ki. Emiatt előfordul, hogy meglódul az olaj, túlcsordul az edényen és beteríti a konyhát. Emellett pedig ha túl sok olajat öntünk egy ételhez, annak émelyítő zsíros íze lesz. Ezért egy influenszer elárulta, mit tegyünk, hogy megfelelő mennyiségű olaj kerüljön az ételbe.
Vágólapra másolva!

Amikor olajat vásárolunk, akkor a legtöbb esetben a kupak alatt egy műanyag húzófül is van rajta. Sokan azt gondolják, hogy ez azért van az üveg szájánál, mert az tartja frissen az olajat. Azonban ez nem így van. Annak a levehető műanyag darabnak igen fontos funkciója van. 

A húzófül valójában arra szolgál, hogy megkönnyítse az olaj kiöntését, derült ki a cookistwow videójából, amit az Instagram oldalára töltött fel. 

Ha azt a húzófület használjuk, akkor az jóval könnyebbé teszi a főzést. Nem kell mást tennünk hozzá, csak le kell húzni a fület teljesen, majd fordítva visszarakni a palack szájához. Ez a trükk szabályozza a kiöntött olaj mennyiségét. 

A videót eddig több mint 4 ezren nézték meg és a kommentelők oda voltak ezért a trükkért. - írja a DailyStar.

Mint, ahogy az olaj, úgy sertészsír is az elmúlt években újra kedvelt és népszerű főzési alapanyag lett, ezért szinte minden konyhában megtalálható. Az ételeknek gazdag ízt és krémes állagot ad. Ha elfogyott, vagy esetleg táplálkozási okokból keresünk más alternatívát, több lehetőség közül is választhatunk. 

Ilyen például a kókuszolaj, ami sokáig csak mint szuper egészséges zsírhelyettesítőről beszéltek, ma már kicsit árnyaltabb a kép: kiderült, hogy nem minden előnyös hatása bizonyított kellőképpen. Általánosságban elmondható, hogy a szív egészségére jótékonyan hat, hiszen csökkenti az LDL (rossz) koleszterin szintjét. 

Másik lehetőség a vaj. Ez az egyik legjobb alternatíva zsír helyett. A recept néhány kisebb módosításával vajjal a végeredmény állaga, íze szinte ugyanolyan lesz. Mivel a vaj kevésbé zsíros, így kicsivel többet kell használunk a tökéletes végeredmény eléréséhez: 20 dkg zsír helyett érdemes 28-30 dkg vajjal számolni. 

Illetve az olívaolaj is jól pótolja a zsírt. Az antioxidánsokban és egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag olívaolaj egészséges helyettesítője a sertészsírnak. Az egyik legegyszerűbb helyettesítő, 1:1 arányban használható. Bizonyos ételek állagát megváltoztathatja, és enyhe, finom olíva ízt adhat az ételeknek. Jellegzetes, sós íze sütésnél, grillezésnél előny is lehet, de süteményeknél inkább zavaró. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!