Ettől az apró trükktől lesz tökéletes az air fryerben sült csirkecomb
2024. július 08. 08:35
Olvasási idő: 4 perc
Képünk illusztráció
Fotó: Elena Veselova
Vágólapra másolva!
A manapság oly népszerű air fryerekben szinte bármi megsüthető, legyen szó melegszendvicsekről, halakról, zöldségekről, húsokról, desszertekről: tényleg mindenre alkalmas. Éppen ez okból érdemes a hét elején is már üzembe helyezni, és egy finom csirkecombreceptet kipróbálni, ami tartalmaz egy apró trükköt. Mutatjuk.
Hogy miért jó air fryerben sütni a csirkecombot? Egyrészt mert nagyon egyszerű, hiszen nem kell mást tennünk, mint bekapcsolni a sütőt, a combokat fűszerezni és a kosárba tenni, beállítani az időt. Másrészt a végeredmény sokkal finomabb lesz, mint sima sütőben sütve, hiszen kívül ropogós, belül szaftos lesz a sült.
Sült csirkecomb
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
2 ek. olívaolaj
1 tk. fokhagyma por
1 tk. vöröshagyma por
1 tk. piros paprika
1 tk. kakukkfű
1 tk. szárított oregánó
1 tk. só
½ tk. bors
½ tk. cayenne bors
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A combokat papírtörlővel szárazra töröljük és félretesszük.
Egy kis tálba összekeverjük a hagymaporokat, a paprikát, a kakukkfüvet, az oregánót, a sót, a fekete borsot és a cayenne borsot.
Bedörzsöljük a combokat olívaolajjal, majd egyenletesen beszórjuk a húst a fűszerkeverékkel. Ha extra ropogós bőrt szeretnék, a fűszerezés után a csirkehúst főzőspray-vel lefújjuk.
A combokat a sütő kosarába tesszük, ügyelve, hogy a húsok ne fedjék egymást. Kb. 12-15 percig sütjük, majd megfordítjuk a húsokat. További 12-15 percig sütjük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 164 fokot, és a bőr ropogós és aranybarna nem lesz.
És a legfontosabb: tálalás előtt legalább 5 percig pihentetjük a húst! Ezzel az egyszerű lépéssel a hús puha és lédús marad.
Tálaljuk sült zöldségekkel, salátával vagy burgonyapürével.
Ha további konyhai praktikákra és finom receptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!