A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Ezek az ételek segítenek a fáradtság leküzdésében

Vágólapra másolva!
A leveles zöld zöldségekből, gyümölcsökből, teljes kiőrlésű gabonákból és egészséges zsírokból álló diéta tartósan csökkentheti a fáradtság és a kimerültség érzését.
Vágólapra másolva!

Ha Ön gyakran fáradtan ébred, nehezen tud felkelni az ágyból, vagy mindig benyomja a „szundi” funkciót, mégsem alszik eleget, akkor előfordulhat, hogy nem megfelelő tápanyagokat visz be a szervezetébe. Nem titok, hogy az egészséges táplálkozás jót tesz az ember közérzetének, emellett viszont segíthet a fáradtság leküzdésében is - írja a Mirror.

A friss élelmiszerek általában jobban növelik az energiaszintet, mint az erősen feldolgozottak, és általában tele vannak a szervezet számára szükséges tápanyagokkal is. Az olyan ételek, mint a kelkáposzta, a zab és a görögdinnye, sokat segíthetnek, hogy elkerülje a nyűgös reggeleket.

A feldolgozott élelmiszerek, mint a fehér kenyér, a rántott hús, a cukros finomságok és a péksütemények viszont gyakran elősegítik fáradtság érzését. Annak érdekében, hogy leszámoljon a fáradtsággal, győződjön meg arról, hogy a következő ételek megtalálhatóak-e az otthonában.

  • Chia mag
  • Mandula
  • Görögdinnye
  • Kelkáposzta
  • Tojás
  • Zab
  • Banán
  • Joghurt

 

Chia mag

A chia mag akkora adag vasat biztosít, amely elengedhetetlen a szervezet oxigén szállításához. Ezenkívül magnéziumban gazdag, amely segíthet leküzdeni a fáradtságot azáltal, hogy az ételt energiává alakítja. Emellett többszörösen telítetlen zsírokban gazdag, amelyek ellátják a szervezetet a szükséges zsírsavakkal és zsírban oldódó vitaminokkal.

 

Mandula

A mandula nagyszerű energiaforrás, és még a memóriát is javíthatja – éber és koncentrált elmét biztosít. A mandula emellett gazdag E-vitaminban, omega-3 zsírsavakban és magnéziumban is. A mandula kiváló fehérjeforrás is, amelynek emésztése sokáig tart – így igazán hasznos a fáradtság elleni küzdelemben.

 

Görögdinnye

görögdinnye, illusztráció
(képünk illusztráció)
Fotó: Shutterstock

Ha nem iszik elég folyadékot, az nemcsak fáradtságot okozhat, hanem izomgörcsöket és fejfájást is. A görögdinnye 92%-a víz, így elfogyasztása gyors és egyszerű módja annak, hogy hidratálja és támogassa szervezetét. Az edzés utáni görögdinnye fogyasztása különösen feltöltheti szervezete elektrolit- és szénhidráttartalmát – segít helyreállítani az energiaszintet miközben a hidratáltságról is gondoskodik.

 

Kelkáposzta

A kelkáposzta segíthet a stabil vércukorszint fenntartásában. Ezenkívül ez a zöldség gazdag L-tirozinban, egy aminosavban, amely fokozhatja a koncentrációt és az energiaszintet. 

 

Tojás

A tojás nem csak finom, de kiváló fehérjeforrás is, amely hosszan tartó energiát biztosít. Ezenkívül tele vannak leucinnal, egy aminosavval, amely többféleképpen fokozza az energiatermelést. A leucin segíti a sejtek vércukorszintjének felszívódását, elősegíti a sejten belüli energiatermelést, és fokozza a zsírok lebontását is. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!