Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Ez a titka a tökéletes rántott csirkemájnak

rántott csirkemáj
Klasszikus, de manapság kissé nélkülözött étel a rántott csirkemáj, pedig egyáltalán nem nehéz elkészíteni, nem is drága fogás, és isteni finom.
Vágólapra másolva!
Bízunk benne, hogy némiképp hozzájárulhatunk, hogy az eredendően klasszikus, ám napjainkban kissé nélkülözött rántott csirkemáj újra a magyarok kedvence legyen, hiszen egyáltalán nem nehéz elkészíteni, nem is drága, mégis ínycsiklandó fogás. Mutatjuk a receptet.
Vágólapra másolva!

A rántott csirkemájhoz köretként főtt vajas-petrezselymes burgonyát, burgonyapürét, sült burgonyát vagy párolt rizst adhatunk, és természetesen valamilyen savanyúságot is tálaljunk mellé. 

Ha nincs kedvünk a körettel bajlódni, egy szelet jó kenyérrel, savanyú uborkával, majonézzel is kiadós, remek ebéd vagy vacsora lehet.

Rántott csirkemáj

Hozzávalók:

  • 80 dkg tisztított csirkemáj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. majoránna
  • 1 tk. kakukkfű
  • bors
  • 3-4 dl tej

A panírozáshoz:

  • liszt
  • 3 db tojás
  • zsemlemorzsa (fele panko- és fele zsemlemorzsát használtunk)
  • bors

A sütéshez:

  • étolaj, vagy zsír
rántott csirkemáj
Klasszikus, de manapság kissé nélkülözött étel a rántott csirkemáj, pedig egyáltalán nem nehéz elkészíteni, nem is drága fogás, és isteni finom.
Fotó: Shutterstock

Elkészítíése:

  1. A májat megtisztítjuk, a fehér inas részeket eltávolítjuk, ha esetleg epe is lenne rajta, azt mindenképpen vágjuk le, ügyelve, hogy nehogy kidurranjon, mert az megkeseríti a májat. Ha ez mégis megtörténne, akkor a májról vágjuk le azt a részt, amivel érintkezett az epe.
  2. A megtisztított májat egy tálba tesszük, fűszerezzük fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával, majoránnával, kakukkfűvel, sózzuk (a szárnyas májat lehet sózni), borsozzuk, majd az egészet gyors mozdulatokkal összeforgatjuk, hogy mindenhova jusson a fűszerekből.
  3. Felöntjük tejjel, letakarva hűtőbe tesszük 2 órára.
  4. Ha letelt az idő, a májakat kivesszük a fűszeres tejből, és alaposan áttöröljük, leitatjuk róla a felesleges nedvességet.
  5. Következhet a panírozás, a tojásokat enyhén sózzuk, majd villával kikeverjük. Egy magasabb falú lábasba vagy serpenyőbe olajat öntünk, és hevíteni kezdjük. Ezalatt a májakat lisztbe, a felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, a panírozott májakat fogpiszkálóval 2-3 helyen megszurkáljuk, így elkerüljük azt, hogy víz kerüljön a forró olajba, ami aztán durranást, spriccelést eredményezne.
  6. Ha az olaj felforrósodott 170 fokra, belehelyezzük a májakat, és 5-7 perc alatt megsütjük, közben időnként forgatjuk. A szép aranybarnára sült májat kivesszük, lecsepegtetjük, és melegen tálaljuk.

Ha további ínycsiklandó receptekre is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről