A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

7 étel, ami sokat segíthet a fogyásban

Vágólapra másolva!
Különféle, magas rosttartalmú ételek beépítése az étrendbe óriási változást hozhat, ha fogyni szeretne, ugyanis a rostok nem csak az emésztésre és a belekre van jó hatással, hanem a derékbőségre is.
Vágólapra másolva!

Bárki, aki aktívan próbál fogyni és javítani egészségi állapotán, annak számos olyan étel áll rendelkezésére amelyek bizonyítottan segítik a nemkívánatos zsír lebontását. A magas rosttartalmú ételek fogyasztása azonban csillapíthatja az éhséget is, miközben segít szabályozni a kalóriafogyasztást, ezért hosszabb ideig segít megőrizni a jóllakottság érzését, emiatt pedig kevesebb ételt ehetünk -írja a Mirror.

Ha valóban tápláló ételeket veszünk magunkhoz, az nemcsak csökkentheti a bevitt étel mennyiségét, de valószínűleg megakadályozza a szükségtelen nassolást is.

 Ez a teljes napi kalóriabevitel csökkenésével járhat, amely pedig a fogyás kulcsa. Az erősen feldolgozott vagy cukorral telepakolt élelmiszerek ugyanis általában nem biztosítják hosszútávon a teltségérzetet. 

Bár számos egészséges lehetőség közül választhat, a rostban gazdag ételek fogyasztása mindenképpen ajánlott. A rostok lassabban szívódnak fel, így hosszabb ideig biztosítják a teltségérzetet is.

étel
Képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezeket a rosttartalmú ételeket mindenképp érdemes fogyasztani:

  1. árpa
  2. zab
  3. rozs
  4. teljes kiőrlésű kenyér
  5. hüvelyesek
  6. zöldségek, például sárgarépa vagy cékla
  7. gyümölcsök, például banán és narancs


Az árpa fogyasztása segíthet jóllakottnak és elégedettnek éreznie magát, ami hosszú távon segíthet a fogyásban. Az árpa magas rosttartalma kulcsfontosságú tényező az éhség csökkentésében, a béta-glükán pedig különösen fontos rost.

Ez a fajta rost vízben oldódik és gélszerű anyagot képez. Lelassíthatja az emésztést, és hosszabb ideig teltebbnek érezheti magát.

44 tanulmány áttekintése során a szakértők megállapították, hogy a béta-glükán hatékony rostfajta az étvágy visszaszorításában és az élelmiszerfogyasztás csökkentésében. Az ezekről rostokról kimutatták, hogy 

csökkentik az anyagcsere-problémákkal összefüggő hasi zsírt. 

Emellett a zab és a rozs is segíthet a fogyásban, mivel ezek is tartalmaznak béta-glükánt.

Több évtizedes kutatások azt mutatják, hogy a teljes kiőrlésű gabonák fogyasztása csökkenti az elhízás lehetőségét. Egy 15, csaknem 120 000 ember bevonásával készült tanulmány  szerint a napi három adag teljes kiőrlésű gabona fogyasztása alacsonyabb testtömeg-indexszel jár és csökkenti a hasi zsírt.

A hüvelyesek, mint a csicseriborsó, a bab, a lencse és a borsó rostokban, valamint esszenciális vitaminokban, ásványi anyagokban és növényi fehérjékben gazdagok. 

Ha többet eszünk belőlük, az csökkentheti a koleszterinszintet, a vércukorszintet és növelheti az egészséges bélbaktériumok számát, állítják a szakértők.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!