Mutatunk egy ízletes és könnyű ételt a kánikulában: így készül a kapros-joghurtos grillcsirkesaláta

kapros-joghurtos grillcsirkesaláta
Íme, egy könnyed és gyors ebéd a hét közepére.
Vágólapra másolva!
Nem könnyű feladat eldönteni, hogy melyik nap, mit egyen a család, hiszen a rekkenő hőségben nehezebben leszünk igazán éhesek. Éppen ezért érdemes egy könnyű fogással meglepni szeretteinket, mint amilyen a kapros-joghurtos grillcsirkesaláta.
Vágólapra másolva!

A grillcsirke a nyári melegben életmentő, hiszen nincs más dolgunk, mint kiválasztani és hazavinni a gyönyörűen megsült húst.

Ha egy picit feldobnánk ezt az önmagában nem túl bonyolult, ám nagyon finom ételt, készítsük el az alábbi receptet – nem fogjuk megbánni.

Kapros-joghurtos grillcsirkesaláta

Hozzávalók:

  • 1 kisebb grillcsirke
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 kisebb jégsaláta
  • 2 alma
  • 1 kápiapaprika
  • fél kígyóuborka
  • 1 csokor kapor
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 dl görög joghurt
  • 1 ek. majonéz
  • 2 főtt tojás
  • őrölt fehér bors

Elkészítése:

  1. Lehúzzuk a csirke bőrét, kicsontozzuk a szárnyast, a húsát kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy keverőtálba rakjuk az összes hozzávalót, mindent kockázunk, a koktélparadicsomokat mérettől függően felezzük vagy negyedeljük. Összeforgatjuk. A végén keverjük hozzá a joghurtot, a majonézt, az összevágott kaprot, végül sózzuk és borsozzuk.

Ha más könnyed receptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!

kapros-joghurtos grillcsirkesaláta
Íme, egy könnyed és gyors ebéd a hét közepére
Fotó:  Vidék íze magazin



 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!