Mutatunk egy ízletes és könnyű ételt a kánikulában: így készül a kapros-joghurtos grillcsirkesaláta
2024. július 23. 08:35
Olvasási idő: 3 perc
Íme, egy könnyed és gyors ebéd a hét közepére.
Vágólapra másolva!
Nem könnyű feladat eldönteni, hogy melyik nap, mit egyen a család, hiszen a rekkenő hőségben nehezebben leszünk igazán éhesek. Éppen ezért érdemes egy könnyű fogással meglepni szeretteinket, mint amilyen a kapros-joghurtos grillcsirkesaláta.
A grillcsirke a nyári melegben életmentő, hiszen nincs más dolgunk, mint kiválasztani és hazavinni a gyönyörűen megsült húst.
Ha egy picit feldobnánk ezt az önmagában nem túl bonyolult, ám nagyon finom ételt, készítsük el az alábbi receptet – nem fogjuk megbánni.
Kapros-joghurtos grillcsirkesaláta
Hozzávalók:
1 kisebb grillcsirke
15 dkg koktélparadicsom
1 kisebb jégsaláta
2 alma
1 kápiapaprika
fél kígyóuborka
1 csokor kapor
10 dkg füstölt sajt
3 dl görög joghurt
1 ek. majonéz
2 főtt tojás
só
őrölt fehér bors
Elkészítése:
Lehúzzuk a csirke bőrét, kicsontozzuk a szárnyast, a húsát kockákra vágjuk.
Egy nagy keverőtálba rakjuk az összes hozzávalót, mindent kockázunk, a koktélparadicsomokat mérettől függően felezzük vagy negyedeljük. Összeforgatjuk. A végén keverjük hozzá a joghurtot, a majonézt, az összevágott kaprot, végül sózzuk és borsozzuk.
Ha más könnyed receptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!