Íme egy egyszerű, frissítő vacsora a kánikulában: így készül a ropogós csirkeszárny kapros kovászosuborka-relishsel
2024. július 15. 08:38
Olvasási idő: 4 perc
A csirkeszárny hamar megvan, a hűsítő relish pedig jól fog esni a melegben.
Vágólapra másolva!
A legtöbbünknek ebben a forróságban nincs nagy kedve sütni, főzni, mi most hoztunk viszont egy könnyed receptet, amely miatt azért érdemes bekapcsolni a sütőt, a hiszen a csirkeszárny hamar megvan, a hűsítő relish pedig jól fog esni a melegben.
Hogy mi a relish? Lényegében egy főzött, savanyított, és/vagy aprított zöldség, gyümölcs, amely eredetileg Indiából származik. Akárcsak egy mártást, a relisht is inkább ízesítésre használják. A relish főleg a brit konyhában lett népszerű: előszeretettel adják húsokhoz, teszik burgerekbe, de mártogatósként is gyakran kínálják.
A relishek közé sorolják például az ajvárt, az arab tzatzikit, sőt a savanyított paradicsomot is, mi pedig most egy kovászos uborkából készült relish receptjéhez szeretnénk kedvet csinálni, ami csirkeszárnnyal különlegesen finom ízvilágot nyújt!
Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, olvasztott zsiradékkal lekenjük. Rásorakoztatjuk a beízesített szárnyakat. 180 fokos sütőben körülbelül háromnegyed óra alatt megsütjük (nem kell letakarni).
Közben a kovászos uborkát nagyon apró kockákra vágjuk. Hozzákeverjük az áttört fokhagymát, kicsit kinyomkodjuk. Végül hozzákeverjük az összevágott kaprot és a joghurtot, majd kis citromlével ízesítjük.