Íme egy egyszerű, frissítő vacsora a kánikulában: így készül a ropogós csirkeszárny kapros kovászosuborka-relishsel
![Ropogós csirkeszárny kapros kovászosuborka-relishsel](https://cdn.origo.hu/2024/07/c0HfWRTTjnPEAxWunN-5SxW3vtG4lfCvhcZquaeJ21I/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I5ZGJkZDM1ZWYzZTQxMTZiMDc5YzZlZDU3NmI1YjA0.webp)
A csirkeszárny hamar megvan, a hűsítő relish pedig jól fog esni a melegben.
Hogy mi a relish? Lényegében egy főzött, savanyított, és/vagy aprított zöldség, gyümölcs, amely eredetileg Indiából származik. Akárcsak egy mártást, a relisht is inkább ízesítésre használják. A relish főleg a brit konyhában lett népszerű: előszeretettel adják húsokhoz, teszik burgerekbe, de mártogatósként is gyakran kínálják.
A relishek közé sorolják például az ajvárt, az arab tzatzikit, sőt a savanyított paradicsomot is, mi pedig most egy kovászos uborkából készült relish receptjéhez szeretnénk kedvet csinálni, ami csirkeszárnnyal különlegesen finom ízvilágot nyújt!
Ha további szezonális receptekre is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!