Ezzel a szezonális finomsággal mindenkit leveszünk majd a lábáról: így készül a tökéletes parmezános cukkini
![Parmezános cukkini](https://cdn.origo.hu/2024/07/TC3hixBPWGmNClvgHJCAKwqRq4G0CrGGr1aLGHCodNw/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI5ZWQzNWNiMTkyMzRhMjNiMTg0YmRmZmQ4N2VkMDJh.webp)
Először is a cukkinit nem kell meghámozni, egy alapos mosás után töröljük szárazra a zöldséget. Vágjuk le mindkét végét és már szeletelhetjük is. De nézzük részletesen a receptet és az elkészítés lépéseit:
Hozzávalók:
Elkészítés:
Mindent tudunk már a cukkiniről?
A cukkinit a gasztronómiában zöldségként kezelik, azonban tudni kell róla, hogy botanikai szempontból valójában gyümölcs.
Érdekesség, hogy a cukkini akár az egyméteres hosszúságot is elérheti, de mi általában éretlenül szüreteljük, amikor még csak 15-25 centiméteres.
Ez nem véletlen, hiszen a cukkini ilyenkor még finom, gyenge, ezért isteni finom ételek készíthetőek belőle.
Ha további ínycsiklandó receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!