Itt az ideje kipróbálni ezt a finom szezonális levest a hétvégén
2024. július 19. 08:31
Olvasási idő: 3 perc
Bár még nem örvend töretlen népszerűségnek az étel hazánkban, egyre többen gondolják úgy, hogy a kovászos uborkából készült frissítő leves nemcsak nagyon finom, laktató, de a hőséget is segít elviselni.
Vágólapra másolva!
Bár még nem örvend töretlen népszerűségnek az étel hazánkban, egyre többen gondolják úgy, hogy a kovászos uborkából készült frissítő leves nemcsak nagyon finom, laktató, de a hőséget is segít elviselni. Mutatjuk az ínycsiklandó receptet.
A kovászos uborkát imádók előnyben, hiszen ez a leves valószínűleg csak nekik jön be – de mindannyiunknak érdemes megkóstolnia.
Kovászosuborka-krémleves mézes pirított sonkával
Hozzávalók:
A leveshez:
10 kovászos uborka
4 dl kovászosuborka-lé
3 dl görög joghurt
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor kapor
1 csipet őrölt fehér bors
só
A feltéthez:
1 ek. olaj
1 ek. méz
15 dkg jó minőségű szeletelt sonka
Elkészítése:
Egy serpenyőbe tesszük az evőkanál olajat és mézet, felforrósítjuk, majd beletesszük a sonkaszeleteket, és ropogósra sütjük.
A hideg leveshez a kovászos uborkát felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük, a kaprot összevágjuk. Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Alaposan lehűtjük. Tányérokba szedjük, és a pirított mézes sonkát adjuk feltétként.