Itt az ideje kipróbálni ezt a finom szezonális levest a hétvégén

Kovászosuborka-krémleves mézes pirított sonkával
Bár még nem örvend töretlen népszerűségnek az étel hazánkban, egyre többen gondolják úgy, hogy a kovászos uborkából készült frissítő leves nemcsak nagyon finom, laktató, de a hőséget is segít elviselni.
Vágólapra másolva!
Bár még nem örvend töretlen népszerűségnek az étel hazánkban, egyre többen gondolják úgy, hogy a kovászos uborkából készült frissítő leves nemcsak nagyon finom, laktató, de a hőséget is segít elviselni. Mutatjuk az ínycsiklandó receptet.
Vágólapra másolva!

A kovászos uborkát imádók előnyben, hiszen ez a leves valószínűleg csak nekik jön be – de mindannyiunknak érdemes megkóstolnia.

Kovászosuborka-krémleves mézes pirított sonkával

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 10 kovászos uborka
  • 4 dl kovászosuborka-lé
  • 3 dl görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor kapor
  • 1 csipet őrölt fehér bors

A feltéthez:

  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. méz
  • 15 dkg jó minőségű szeletelt sonka
Kovászosuborka-krémleves mézes pirított sonkával
Bár még nem örvend töretlen népszerűségnek az étel hazánkban, egyre többen gondolják úgy, hogy a kovászos uborkából készült frissítő leves nemcsak nagyon finom, laktató, de a hőséget is segít elviselni. 
Fotó: Vidék íze magazin

Elkészítése:

  1. Egy serpenyőbe tesszük az evőkanál olajat és mézet, felforrósítjuk, majd beletesszük a sonkaszeleteket, és ropogósra sütjük.
  2. A hideg leveshez a kovászos uborkát felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük, a kaprot összevágjuk. Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Alaposan lehűtjük. Tányérokba szedjük, és a pirított mézes sonkát adjuk feltétként.

Ha további különleges receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!