Ezzel a málnás-pisztáciakrémes süteménnyel biztosan jól kezdődik majd a júliusunk
2024. július 01. 08:32
Olvasási idő: 5 perc
Ellenállhatatlanul finom ez a málnás-pisztáciakrémes álomsüti
Vágólapra másolva!
Sokak nagy kedvence, de egyébként is közismert klasszikus a pisztácia és a málna násza. Az alább bemutatott sütemény akár egy cukrászda kínálatában is szerepelhetne, ám mégsem nehéz elkészíteni. Mutatjuk, hogyan.
Egyszerűen elkészíthető és gyönyörű lesz a végeredmény. Az íze pedig? A málna savanykás íze és a pisztácia enyhén füstös, édes karakterének kombinációja fenséges. Az egész család imádni fogja, ezt garantáljuk.
Málnás-pisztáciakrémes sütemény
Hozzávalók:
A piskótaalaphoz:
4 db tojás
4 ek. cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
2 ek. darált pisztácia
3 ek. liszt
A krémhez:
50 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
11 dkg pisztáciakrém
2 dl habtejszín
2 ek. darált pisztácia
A málnaszószhoz:
25 dkg málna (fagyasztott is jó)
1 ek. porcukor
1/2 db citrom leve
A díszítéshez:
2-3 ek. darált pisztácia
málnaszemek
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Elkészítjük a tésztaalapot: konyhai vagy kézi robotgéppel a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, a csipet sóval 6-8 perc alatt világosra, habosra keverjük.
A pisztáciát ledaráljuk, és 2 evőkanálnyi mennyiséget hozzáadunk a tojáshabhoz. Ezután fokozatosan hozzákanalazzuk a lisztet, és egy spatula vagy habverő segítségével óvatos, könnyed mozdulattal egyneművé dolgozzuk.
Kivajazunk és kilisztezünk egy 32 × 24 centiméteres tepsit, és beleöntjük a piskótatésztát, elegyengetjük, és előmelegített sütőbe helyezzük 20 percre. Ha szép halványbarna színűre sült a piskóta, tűpróbával ellenőrizzük. Az elkészült piskótát lefordítva deszkára vagy rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A krémsajtot egy keverőtálban konyhai vagy kézi robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral, majd alacsonyabb fordulaton hozzákeverjük a pisztáciakrémet. Ha eloszlott, hozzáöntjük a hideg tejszínt, ismét magas fordulattal habosra verjük, végül 2 ek. darált pisztáciát keverünk hozzá.
A krémet letakarva a hűtőbe tesszük 1 órára pihenni. Ezalatt a málnát egy forralóedénybe tesszük a porcukorral és a citromlével, majd alacsony lángon kevergetve főzni kezdjük. Forrás után 2-3 percig takaréklángon főzzük. Az elkészült málnaszószt szűrőn átpasszírozzuk, majd félretesszük.
Következhet az összeállítás. A pisztáciás piskótaalapot egy ecset vagy kanál segítségével megkenjük a málnaszósz felével, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, végül ezt is bevonjuk a málnaszósszal.
Díszítésként megszórjuk darált pisztáciával, végül pedig málnaszemeket rakunk a tetejére.
Ha más finom receptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!