Ezzel a málnás-pisztáciakrémes süteménnyel biztosan jól kezdődik majd a júliusunk

málnás-pisztáciakrémes sütemény
Ellenállhatatlanul finom ez a málnás-pisztáciakrémes álomsüti
Vágólapra másolva!
Sokak nagy kedvence, de egyébként is közismert klasszikus a pisztácia és a málna násza. Az alább bemutatott sütemény akár egy cukrászda kínálatában is szerepelhetne, ám mégsem nehéz elkészíteni. Mutatjuk, hogyan.
Vágólapra másolva!

Egyszerűen elkészíthető és gyönyörű lesz a végeredmény. Az íze pedig? A málna savanykás íze és a pisztácia enyhén füstös, édes karakterének kombinációja fenséges. Az egész család imádni fogja, ezt garantáljuk.

Málnás-pisztáciakrémes sütemény

Hozzávalók:

A piskótaalaphoz:

  • 4 db tojás
  • 4 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 ek. darált pisztácia
  • 3 ek. liszt

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 11 dkg pisztáciakrém
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek. darált pisztácia

A málnaszószhoz:

  • 25 dkg málna (fagyasztott is jó)
  • 1 ek. porcukor
  • 1/2 db citrom leve

A díszítéshez:

  • 2-3 ek. darált pisztácia
  • málnaszemek
málnás-pisztáciakrémes sütemény
Ellenállhatatlanul finom ez a málnás-pisztáciakrémes álomsüti
Fotó: Mindmegette

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Elkészítjük a tésztaalapot: konyhai vagy kézi robotgéppel a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, a csipet sóval 6-8 perc alatt világosra, habosra keverjük.
  2. A pisztáciát ledaráljuk, és 2 evőkanálnyi mennyiséget hozzáadunk a tojáshabhoz. Ezután fokozatosan hozzákanalazzuk a lisztet, és egy spatula vagy habverő segítségével óvatos, könnyed mozdulattal egyneművé dolgozzuk.
  3. Kivajazunk és kilisztezünk egy 32 × 24 centiméteres tepsit, és beleöntjük a piskótatésztát, elegyengetjük, és előmelegített sütőbe helyezzük 20 percre. Ha szép halványbarna színűre sült a piskóta, tűpróbával ellenőrizzük. Az elkészült piskótát lefordítva deszkára vagy rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  4. A krémsajtot egy keverőtálban konyhai vagy kézi robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral, majd alacsonyabb fordulaton hozzákeverjük a pisztáciakrémet. Ha eloszlott, hozzáöntjük a hideg tejszínt, ismét magas fordulattal habosra verjük, végül 2 ek. darált pisztáciát keverünk hozzá.
  5. A krémet letakarva a hűtőbe tesszük 1 órára pihenni. Ezalatt a málnát egy forralóedénybe tesszük a porcukorral és a citromlével, majd alacsony lángon kevergetve főzni kezdjük. Forrás után 2-3 percig takaréklángon főzzük. Az elkészült málnaszószt szűrőn átpasszírozzuk, majd félretesszük.
  6. Következhet az összeállítás. A pisztáciás piskótaalapot egy ecset vagy kanál segítségével megkenjük a málnaszósz felével, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, végül ezt is bevonjuk a málnaszósszal.
  7. Díszítésként megszórjuk darált pisztáciával, végül pedig málnaszemeket rakunk a tetejére.

Ha más finom receptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!