Ínycsiklandó mediterrán fogás csirkecombból, ami villámgyorsan elkészül

Vágólapra másolva!
Ez a mediterrán konyha ihlette recept omlós csirkehússal, pirosra sült burgonyával, baconnel, olívabogyóval és fűszeres zöldségekkel mindannyiunk kedvence lehet. Plusz érv mellette, hogy pillanatok alatt elkészül, így forró nyári napokon ideális ebéd vagy vacsora, hiszen most senki nem szeret hosszasan időzni a tűzhely mellett.
Vágólapra másolva!

Ha nincs ötletünk, mit főzhetnénk vacsorára a rohanós hétköznapokon most, hogy még a kánikulaszezon is beköszöntött, próbáljuk ki Marry Berry lenyűgözően finom csirkés egytálételét, garantáltan nem fogunk csalódni.

A mediterrán fűszerezésű, sok zöldséggel készült fogás 

ideális a nyári hőségben, hiszen mind össze 10 percnyi előkészületet igényel, és még a mosogatást is megspórolhatjuk, mivel az összes hozzávalót csak egy edényben kell rétegezni, majd ropogósra sütni 1 óra alatt,

 de ezt a terhet már a sütő leveszi a vállunkról.

krumpli, csirke, répa, sült, gasztro
Fotó: nadianb / Shutterstock/ nadianb

Marry Berry gasztroblogger szerint ez egy nagyszerű módja annak, hogy jóllakassunk egy egész családot anélkül, hogy hosszú időt töltenénk a konyhában. Ne habozzunk hát, próbáljuk ki mi is.

Hozzávalók:

  • 1kg burgonya 2 centis kockákra vágva
  • 6 db csirke felsőcomb
  • 6 db csirke alsócomb
  • 6 szelet bacon 1 centis darabokra vágva
  • 5db citrombefőtt negyedekre vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 préselt fokhagymagerezd
  • 3 db cukkini szeletelve
  • 1,5ek fűszerpaprika
  • 1 üveg zöld olívabogyó lecsepegtetve (lehet paprikával töltött vagy fekete is)
  • 3ek olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  2. Készítsük elő az összetevőket. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a krumplit, szeleteljük fel a hagymát, tisztítsuk meg és zúzzuk össze a fokhagymagerezdeket. A citromot vágjuk negyedekre, a cukkinit karikázzuk fel, a bacont vágjuk össze.
  3. Ezután a felkockázott krumplit 2 evőkanál olajjal meglocsolva tegyük egy sütőedénybe, majd adjuk hozzá a hagymát, fohókhagymát, szalonnát és csirkehúst. Ne rakjuk túl szorosan egymásra a hozzávalókat, mert fontos, hogy a sütés egyenletes legyen: ha kell, készítsük inkább két edényben.
  4. Adjuk hozzá a citromdarabokat, sózzuk-borsozzuk, hitsük meg fűszerpaprikával, majd tegyük be a sütőbe 40 percre. 
  5. Ezalatt a felszeletelt cukkinit 1 evőkanál olívaolajjal összekeverjük, majd ha letelt a 40 perc, a tepsibe sorakoztatjuk a tetején pedig szétszórjuk a lecsepegtetett olívabogyókat.
  6. Tegyük vissza az egészet a sütűbe, és pirítsuk további 20 percig, míg a zöldségek és cs csirkecombok egységes, aranysárga színűek lesznek.
  7. Végül vegyük ki a sütőből, és melegen tálaljuk.

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!