A vaníliás sodóban elkevert kifliréteg édességét tökéletesen kiegészíti a cseresznye könnyedsége. A sütemény tetejére pedig egy önmagában is mennyei, retró desszert, a boszorkányhab került, amit szintén cseresznyés lekvárral bolondítottunk meg. Ez a habos sütemény tökéletes desszert, de könnyed második fogás is lehet egy tartalmas leves után. Érdemes rögtön két tepsivel készíteni belőle - írja a Mindmegette.
A videóból kiderül, hogy pontosan, hogyan is készül ez az isteni nyári sütemény:
A cseresznye a rózsafélék családjába tartozó cseresznyefa gyümölcse, június elejétől csaknem két hónapig lehet kapni. Változatos gyümölcs, fajtától függően lehet világospiros-sárgás héjú, bordó vagy akár egészen sötétvörös is:
a korai cseresznyék általában kicsit vizesebb, savanykásabb ízűek,
de ez nem jelenti azt, hogy éretlenek lennének.
A cseresznye nemcsak ízletes, hanem vitaminokban, ásványi anyagokban és növényi vegyületekben is gazdag.
Fehérje, rost, C-vitamin, kálium, réz, mangán van benne.
A C-vitamin elengedhetetlen az immunrendszer és a bőr egészségének fenntartásához, míg a kálium szükséges az izmok összehúzódásához, az idegműködéshez,
a vérnyomás szabályozásához és sok más testi folyamathoz is.
A cseresznye jó rostforrás is, így segít fenntartani az emésztőrendszer egészségét azáltal, hogy táplálja a jótékony bélbaktériumokat és elősegíti a bél egészséges működését. Magas az antioxidánstartalma is, amely még táplálóbbá teszi.