Ez a gyümölcs nagyon fontos, ha egészséges akar maradni

Vágólapra másolva!
A szülő az egyik legfontosabb gyümölcs, több létfontosságú szervünknek is elengedhetetlenek a benne lévő vitaminok. Igaz, a korlátlan fogyasztása nem mindenkinek ajánlott.
Vágólapra másolva!

A táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek szerint 

érdemes rendszeresen szőlőt enni, elsősorban azoknak, akiknek szív- és keringési betegségük van.

A szőlő ugyanis segít az érelmeszesedés és vérrögképződés megakadályozásában és a szívizmok rugalmas működésében.

 

De a szőlő jó hatással van a májra, az epére, és a vesék működésére is. Ezen felül tisztítja a tüdőt és a légutakat, és a szervezet általános erősítője is.

Nem véletlen, ugyanis tele van C- és B-vitaminnal, káliummal, kalciummal, magnéziummal, és flavonoidokkal.

Mivel azonban magas a szőlőcukor-tartalma, azoknak, akik fogyókúráznak, nem ajánlott belőle sokat enni - írja az Agroinform.hu.

Ahogy korábban megírtuk, a lilahagyma nemcsak finom, de rendkívül jót is tesz a szervezetének.

Bár minden más hagymafajta - így a fehér vagy a vörös is - rengeteg kvercetint tartalmaz - ami egy erős rákmegelőző hatással rendelkező flavonoid - a lilahagyma mindemellett antocianinban is gazdag. 

Ez egy fontos antioxidáns, ami leginkább a piros, lila és kék zöldségekben, illetve gyümölcsökben található nagy számban.

étel, elfogyasztása megvédhet a rák ellen, rákellenvéd
Fotó: Shutterstock/B-D-S Piotr Marcinski

Egy 2017-ben végzett tanulmány szerint az antocianinok a rákos sejtek növekedését és terjedését is gátolják. 2016-ban kimutatták, hogy 

a prosztata- és petefészekrák, leukémia, továbbá a bőrrák kialakulását is segíthet megfékezni. 

Egy 2019-es tanulmány 833 vastagbélrákban szenvedő ember és 833 egészséges ember adatait vetette össze. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a vastagbélrák kockázata 79-nél alacsonyabb volt azoknál, akik rendszeresen fogyasztottak zöldségeket, például hagymát.

Kora tavasszal az emberek többsége kimerültnek érzi magát, úgy érzi, semmi energiája, feledékenyebb, szétszórtabb és gyakrabban betegszik meg. A tavaszi fáradtság leggyakoribb oka, hogy télen kimerülnek a vitamin-és ásványianyag-tartalékaink. Pont ezértűállítottunk össze egy listát, melyben csupa olyan étel van, melyek segítségével a tavaszi fáradtság leküzdhető. A listát itt találja.

Ebben a cikkükben pedig azokat az ételeket szedtük össze, amelyek a legjobbak a másnaposság ellen.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!