Nem is gondolná, melyik testtartást tartják a legrosszabbnak evés közben

Vágólapra másolva!
Nagy felháborodást váltott ki az interneten egy étkezési szakértő, aki egyvideóban elmondta, mit nem szabad csinálni az étkezőasztalnál, ha nem akarjuk hogy mohónak illetlennek tartsanak.
Vágólapra másolva!

William Hanson, a This Morning című beszélgetőműsor egyik kiemelkedő alakja elmondta, hogy van egy alapvető hiba, amit sok ember elkövet étkezés közben, holott végzetes bukás lehet, amennyiben jó benyomást szeretnénk kelteni másokban. Sokan hallhattuk már, hogy figyeljünk a testtartásunkra, üljünk egyenesen, kerüljük a görnyedtséget. Azonban itt valami másról is szó van: bár praktikusnak tűnhet közel hajolni az ételhez evés közben, hiszen így nagyobb eséllyel elkerüljük, hogy bepiszkítsuk vele a ruhánkat, William Hanson szerint szokjunk le róla, hacsak nem akarunk túlságosan falánknak és telhetetlennek tűnni, ez ugyanis rossz benyomást kelthet másokban.

Akármilyen finom is legyen az étel, fontos, hogy ne tűnjünk túl falánknak, nagyétkűnek. Ezért mellőzzük azt a mozdulatot, hogy szó szerint belefekszünk a tányérba"

- írta a TikTok-on @williamhansonetiquette néven ismert szakértő. 

Mr. Hanson szerint mindig a száj felé kell vinnünk az ételt, ellenállva a késztetésnek, hogy közelebb hajoljunk a tányér széléhez.

"Két kivétel ezalól a leves és a saláta fogyasztása. Ekkor enyhén fölé hajolhat az ember, de csak néhány fokban"

- fejtette ki a szakértő.

@williamhansonetiquette No matter how Yummy the food might be, don’t look like a greedy person! #Dining #Etiquette #WilliamHanson ♬ Yummy - Justin Bieber

Mr Hanson illemszabályai - nem meglepő módon - erősen megosztották az internetes közösséget. Egy hozzászólót egyenesen felháborította az a gondolat, hogy még az étkezéseket sem élvezheti felhőtlenül, ha ilyen fölösleges korlátok közé kell magát szorítania.

Legalább az étkezés ne a szabályokról szóljon! Annyi mindenre kell figyelni az embernek, legalább ilyenkor lazíthassunk és had érezzük jól magunkat"

- fogalmazott.

Egy másik kommentelő pedig ezt írta:

Miközben ezt olvasom, szó szerint a salátám fölött támaszkodom. Ha nem így tennék, valószínűleg az egész a ruhámon landolna"

Mr. Hanson ezek után még tovább fokozta a kedélyeket azzal, hogy 

a pizzát sem a szokásos módon illik harapni, hanem minden kis falatot hajtsunk félbe, mint egy vékony tésztájú palacsintát. Ezáltal ugyanis sokkal elegánsabbnak tűnhetünk,

 elkerülhetjük, hogy kilógjon a szánkból a falat, és hogy a szánk széle paradicsomfoltos legyen. 

Az egyik kommentelő erre poénosan azt reagálta, hogy ő a pizzavágó késsel vág föl minden egyes falatot, míg egy másik azt írta, hogy ő még a dobozra ragadt sajdarabokat is képes lekapargatni és megenni, bármilyen illetlennek is tűnik ez.

Bár sokan felesleges időpazarlásnak tartják az étkezési etikettre való odafigyelést, fontos tudni, hogy országonkét, kultúránként, de helyszínenként is eltérő, hogy mit engedhetünk meg magunknak evés közben. Eltérő szokások lehetnek érvényesek egy nívós luxusszálloda éttermében, mint például a sarki gyorsbüfében, más evőeszközökkel kell enni a halat, mint például a sült csirkecombot. 

Ezen kívül nem mindegy agy sem, melyik országban tartózkodunk. Az olaszoknál például egészen másképp szokás főzni és enni a spagettitésztát, ahogy nálunk, és délelőtt 11 után véletlenül se kérjünk lattét vagy cappucino-t egy kávézóban, csupán  egyszerű feketét, hacsak nem szeretnénk, hogy megvessenek, vagy kinevessenek minket, amiért nem vagyunk tiszában a helyi szokásokkal.

Japánban és Kínában pedig mintha teljesen fordított etikett lenne érvényben: bár a világ más részein egyenesen felháborítónak tartják, itt kifejezetten illendő étkezés után böfögni, ezzel jelezve, hogy ízlett az étel. Hasonló szerepe van, mintha itthon valaki azt mondja: köszönöm szépen. 

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!