A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Tökéletes krémes tészta recept a nyári estékre

Vágólapra másolva!
Ha egyszerű és gyors vacsorára vágyik, akkor érdemes kipróbálni ezt a krémes aszalt paradicsomos tésztareceptet, amit akár csirkével vagy bármilyen más feltéttel is kombinálhat.
Vágólapra másolva!

Valójában csak néhány nagyon egyszerű hozzávalóra van szüksége egy „pompás” krémes aszalt paradicsomos tésztához, amely ideális a dolgos hétköznapokra vacsorára, amikor nincs időnk órákat a konyhában tölteni. A receptet Ben Rebuck, más néven @bensvegankitchen osztotta meg a TikTokon, aki finom és egyszerű növényi alapú receptjeinek köszönhetően már több mint 173,9 ezer emberből álló követőtábort épített fel - számolt be a Mirror.

A krémes aszalt paradicsomos étel pedig kifejezetten népszerűnek bizonyult, ugyanis a videót a cikk írásakor összesen 5,6 millióan nézték meg.

Olyan egyszerű hozzávalókkal, mint például a vajbab (vagy holdbab) és a citromlé, könnyedén feldobhatja ezt az egyszerű tésztaételt, amelyet a kommentelők többsége kifejezetten megkívánt a videó megnézését követően. Azt írják, hogy az igazi nyári élmény akkor a „legtökéletesebb” ha a kertben vagy a teraszon naplementekor fogyasztják el.

penne, tészta
Képünk illusztráció. Fotó: Unplash

A hozzászolásoknál egy ember azt írta: 

Igazán buja az a paradicsomos tészta!

míg egy másik megjegyezte: "Ó, ez vegán? Nem ehetek tejterméket, így ez szuper."

@benrebuck ☀️Midweek summer’s eve pasta 🍝 I’ve teamed up with @Just Eat UK to celebrate summer and the fact you can order groceries via the app and website! I whipped up this speedy sun dried tomato pasta, perfect for a summer’s eve and EVEN better, you can get hundreds of groceries half off every Wednesday on Just Eat so check it out! To make, you need: 1 can/jar of butter beans (500g) 1/2 cup sun dried tomatoes 2 cloves garlic 1/2 cup nutritional yeast Juice of 1 lemon 1/2 tsp chilli flakes Pasta of choice To serve: More sun dried tomatoes Chopped basil or parsley Vegan parmesan -drain your beans and blend the ingredients in a blender - if it’s too thick, you can add more lemon or a splash of water -boil your pasta in salted water according to package instructions -save 1/2 cup pasta water, add to the sauce and mix the pasta through on a low heat -serve with more sun-dried tomatoes, some green leaves and vegan parm Enjoy x #ad #justeat #vegan #plantbased  #veganfood #veganrecipes #pasta #italianfood #beans #creamypasta ♬ Cute - CLOUDEE

Hozzávalók:

  • 500 g vajbab (konzerv vagy üveg)
  • 1/2 csésze aszalt paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csésze élesztő
  • 1 citrom leve
  • 1/2 teáskanál csili pehely
  •  olyan tészta, amit szeret
  • Aprított bazsalikom vagy petrezselyem
  • Tálaláshoz parmezán (ízlés szerint növényi alapú)

 

Elkészítés:

  1. A vajbabot csepegtessük le, és tegyük turmixgépbe az aszalt paradicsommal, fokhagymával, élesztővel, citromlével és chilipehellyel együtt, és addig turmixoljuk, amíg sima mártást nem kapunk.
  2. Közben a tésztát feltesszük főni egy lábas sós vízben, ügyelve arra, hogy fél csészényi mennyiséget tartalékoljunk a tésztavízből.
  3. Öntsük a turmixgép tartalmát egy serpenyőbe, majd alacsony lángon  alaposan keverjük össze és adjuk hozzá a tésztavizet, amitől krémesebbé válik a mártás.
  4. Ha a tészta megfőtt, lecsepegtetjük, és a mártással együtt a serpenyőbe tesszük, ügyelve arra, hogy jól összekeverjük, hogy mindenhol legyen szósz.
  5. A tetejére tegyen még néhány aszalt paradicsomot, fűszernövényeket és parmezánt és már tálalhatja is.

Ha további friss és gyors nyári tésztareceptekre vágyik, akkor kattintson IDE.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!