Ha egyszerű és gyors vacsorára vágyik, akkor érdemes kipróbálni ezt a krémes aszalt paradicsomos tésztareceptet, amit akár csirkével vagy bármilyen más feltéttel is kombinálhat.
Valójában csak néhány nagyon egyszerű hozzávalóra van szüksége egy „pompás” krémes aszalt paradicsomos tésztához, amely ideális a dolgos hétköznapokra vacsorára, amikor nincs időnk órákat a konyhában tölteni. A receptet Ben Rebuck, más néven @bensvegankitchen osztotta meg a TikTokon, aki finom és egyszerű növényi alapú receptjeinek köszönhetően már több mint 173,9 ezer emberből álló követőtábort épített fel - számolt be a Mirror.
A krémes aszalt paradicsomos étel pedig kifejezetten népszerűnek bizonyult, ugyanis a videót a cikk írásakor összesen 5,6 millióan nézték meg.
Olyan egyszerű hozzávalókkal, mint például a vajbab (vagy holdbab) és a citromlé, könnyedén feldobhatja ezt az egyszerű tésztaételt, amelyet a kommentelők többsége kifejezetten megkívánt a videó megnézését követően. Azt írják, hogy az igazi nyári élmény akkor a „legtökéletesebb” ha a kertben vagy a teraszon naplementekor fogyasztják el.
A hozzászolásoknál egy ember azt írta:
Igazán buja az a paradicsomos tészta!
míg egy másik megjegyezte: "Ó, ez vegán? Nem ehetek tejterméket, így ez szuper."
@benrebuck ☀️Midweek summer’s eve pasta 🍝 I’ve teamed up with @Just Eat UK to celebrate summer and the fact you can order groceries via the app and website! I whipped up this speedy sun dried tomato pasta, perfect for a summer’s eve and EVEN better, you can get hundreds of groceries half off every Wednesday on Just Eat so check it out! To make, you need: 1 can/jar of butter beans (500g) 1/2 cup sun dried tomatoes 2 cloves garlic 1/2 cup nutritional yeast Juice of 1 lemon 1/2 tsp chilli flakes Pasta of choice To serve: More sun dried tomatoes Chopped basil or parsley Vegan parmesan -drain your beans and blend the ingredients in a blender - if it’s too thick, you can add more lemon or a splash of water -boil your pasta in salted water according to package instructions -save 1/2 cup pasta water, add to the sauce and mix the pasta through on a low heat -serve with more sun-dried tomatoes, some green leaves and vegan parm Enjoy x #ad#justeat#vegan#plantbased#veganfood#veganrecipes#pasta#italianfood#beans#creamypasta♬ Cute - CLOUDEE
A vajbabot csepegtessük le, és tegyük turmixgépbe az aszalt paradicsommal, fokhagymával, élesztővel, citromlével és chilipehellyel együtt, és addig turmixoljuk, amíg sima mártást nem kapunk.
Közben a tésztát feltesszük főni egy lábas sós vízben, ügyelve arra, hogy fél csészényi mennyiséget tartalékoljunk a tésztavízből.
Öntsük a turmixgép tartalmát egy serpenyőbe, majd alacsony lángon alaposan keverjük össze és adjuk hozzá a tésztavizet, amitől krémesebbé válik a mártás.
Ha a tészta megfőtt, lecsepegtetjük, és a mártással együtt a serpenyőbe tesszük, ügyelve arra, hogy jól összekeverjük, hogy mindenhol legyen szósz.
A tetejére tegyen még néhány aszalt paradicsomot, fűszernövényeket és parmezánt és már tálalhatja is.
Ha további friss és gyors nyári tésztareceptekre vágyik, akkor kattintson IDE.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!