A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jamie Oliver almás-karamellás-fahéjas tekercsének titka

Vágólapra másolva!
Bár még javában tart a nyári kánikula, időnként már kapunk némi ízelítőt a közelgő őszi időjárásból: hűvös esték, borongós, esős napok. Ilyenkor az emberek több édességre vágynak. Ha mi is közéjük tartozunk, készítsük el ezt az ínycsiklandó almás-fahéjas-karamellás tekercset Jamie Oliver receptje alapján, garantáltan feldobja a kedvünket a komorabb napokon is.
Vágólapra másolva!

Ahogy már megszokhattuk tőle, Jamie Oliver ez alkalommal is lenyűgözte követőit egy isteni recepttel. Ez alkalommal egy desszerttel sikerült kivívnia rajongói elismerését, ami nem más, mint egy pazar fahéjas csiga, almával és némi karamellával megbolondítva. A világszerte ismert séf elsősorban családbarát receptjeiről híres, olyan ételeket készít, ami kicsiknek-nagyoknak egyaránt elnyeri a tetszését. Ezalól pedig ez a kiváló desszert sem kivétel, melynek receptjét Jamie az Instagramon osztotta meg.

A csigák klasszikus, almás-fahéjas ízvilága már az őszi időszakot idézi, ahogyan az egyik rajongó fogalmazott, ez az édesség a legjobb választás hűvös, esős napokra. Ahogyan Jamie Oliver is írta, 

nem muszáj azonban a receptben leírt hozzávalókhoz ragaszkodni, bármi mással is ízesíthető:

"Ezek a tekercsek szinte bármivel kombinálhatók, a végeredmény egészen biztosan  finom lesz, így mindenki előtt nyitott a lehetőség, hogy azzal ízesítse, amivel csak szeretné. Az én kedvencem azonban a fahéj és a karamellás alma kombinációja"

Jamie elárulta, hogy nemcsak családtagjai, de kutyája is odavolt ezért a remek desszertért. Csakúgy, mint a követők ezrei, akik dicsérő szavakkal halmozták el Jamie posztját.

Mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 1tk tengeri só
  • 1 tasak instant élesztő
  • kevés olaj
  • 100g szárított almaszirom
  • 4 db alma
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 100g nádcukor
  • 100g olvasztott vaj
Fotó: Shutterstock/Toasted Pictures

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a tengeri sót, és készítsünk mélyedést a közepébe. 
  2. Egy kancsóban keverjük el az élesztőt 300 ml langyos vízben, és hagyjuk állni néhány percig.
  3. Ezután lassan öntsük az élesztős keveréket a mélyedésbe, és keverjük össze a liszttel, míg nyújtható tésztát kapunk.
  4. A tésztát lisztezett felületen gyúrjuk tíz percig, amíg sima és rugalmas lesz.
  5. Kikenünk egy tálat olajjal, belehelyezzük a tésztát, és egy tiszta, nedves konyharuhával letakarjuk.Meleg helyre tesszük, és egy órán keresztül kelni hagyjuk a tésztát, ezalatt körülbelül a duplájára dagad. 
  6. Amíg kel a tészta, apróra vágjuk a szárított almaszeleteket. A friss almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és apróra szeleteljük. Egy tálban „dörzsölje össze” az összes almát a fahéjjal, a vaníliával és a cukorral.
  7. Ha a tészta megkelt, olajozott felületen nyújtsuk ki 30 cm x 50 cm-es téglalappá. 
  8. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a puha vajat, és a cukrozott almát. Előtte, ha kell, lecsöpögtetjük róla a felesleges nedvességet.
  9. A tésztát hosszú rúd formájúra sodorjuk, és 12 egyenlő részre vágjuk.
  10. Egy 28 cm-es, tapadásmentes, tűzálló serpenyő belsejét kivajazzuk, és megszórjuk némi cukorral. 
  11. A tekercseket a tepsibe tesszük, oldalukkal felfelé, letakarjuk egy tiszta, nedves konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk, amíg ismét duplájára nő.
  12. Melegítsük elő a sütőt, szórjuk meg a tekercseket kevés cukorral, és süssük 30 percig, amíg aranybarnára pirulnak. Végül borítsuk egy deszkára és tálaljuk.

Forrás: Mirror

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!