Nem tud mit kezdeni a sok fügéjével? Ezt a receptet imádni fogja!

Vágólapra másolva!
Akinél annyi a füge terem a kertben, hogy szinte lehetetlen feldolgozni, ezért a receptért rettentően hálás lesz! A család nemkülönben.
Vágólapra másolva!

A fügéről elmondhatjuk, hogy csak szeretni vagy utálni lehet - igazán megosztó gyümölcs. Igaz, hogy egy mediterrán gyümölcsről van szó, de egyre több hazai kertben is találunk fügefákat. 

Ha egy fügefa teremni kezd, akkor töménytelen mennyiségű gyümölcsöt hoz évről-évre.

Aki már készített lekvárt, szörpöt és befőttet is belőle, annak hoztunk egy szuper tippet! Az egyik Facebook-csoportban, egy háziasszony osztotta meg a karamellás sült füge receptjét, ami egyszerűen és gyorsan elkészíthető - írja a Mindmegette.

Karamellás Sült füge. Fotó: N. Tóth Brigitta receptje (Forrás: Facebook)

Karamellás Sült füge gyümölcskenyérbe:

  1. Negyedelve tepsibe pakolunk annyi fügét, amennyi jó szorosanm, egy rétegben elfér benne.
  2. Megszórjuk barnacukorral és mézeskalács fűszer keverékkel, de ha nincs, elég a fahéj is.
  3. Kevés vizet öntünk alá, épp csak annyit, hogy amíg a cukor el kezd karamellizálódni, ne égjen le.
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeveréssel 1,5- 2 órát sütjük.
  5. Üvegekbe szedjük, lezárjuk, és egy paplanba vagy pokróba bugyolálva, ún. száraz dunsztban hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Gyümölcskenyerekbe, süteményekbe isteni alapanyag!

Korábban pedig hoztunk egy receptet az istenien finom gyümölcskenyérről - ami mindenkinek ízleni fog.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!