Egy TikTok felhasználó,@lifetips669 megosztott egy videót, ahol számos hasznos tippet mutat meg, amelyeket megfogadva megfelelően tárolhatjuk a gyümölcsöket és a zöldségeket - számolt be a Mirror.
A zöldségesek soha nem fogják elárulni ezeket az élelmiszer-tárolási tippeket
- mondták a videóban.
Részletezve a tárolási technikájukat, elmagyarázták:
A nagy mennyiségben vásárolt burgonya megromlik. A burgonya és az alma azonban jó barátok. Együtt tárolva pedig megakadályozzák, hogy a burgonya kicsirázzon.
Úgy tűnik, szimplán a tudomány áll a titkos módszer mögött, ugyanis
az együtt tárolásuk lelassítja az érési folyamatokat.
A kóstoló asztal szerint az alma etilént, egyfajta gázt termel, amely "lelassíthatja vagy leállíthatja a burgonya érési folyamatát". A portál azt is javasolja, hogy
ne meleg helyen tárolja a burgonyát, hanem "hűvös, száraz és sötét" helyen érdemes tartani.
Azonban ne tegye őket hűtőbe,
mert a hideg „a burgonya keményítőjét cukrokká alakíthatja, amelyek főzéskor rákkeltővé válhatnak”.
És figyeljen oda – mivel az almából származó etilén valójában fordított hatást gyakorolhat más élelmiszerekre – különösen a hagymára, a dinnyére, a brokkolira és az őszibarackra, ezért az etilénnel szembeni nagy érzékenységük felgyorsíthatja az érési folyamatot, így hamarabb válhatnak ehetetlenné.
Lifetips669 mindezek mellett azt javasolja, hogy töltsön garnélarákot egy üres ásványvizes palackba, és töltse fel csapvízzel. – Csavarja rá a kupakot, és fagyassza le – tanácsolja – Így akár egy évig is friss maradhat.
A hozzáértő beszámolók azt is javasolják, hogy merítse vízbe a brokkolit, hogy hosszabb ideig friss maradjon, és azt is állítják, hogy ha a hagymát harisnyában tárolják akkor az "sokáig eláll".
A burgonyához hasonlóan @lifetips669 megjegyzi, hogy az együtt tárolt banán gyorsabban penészedik.Hogy ha viszont egy zacskót teker a szára köré, akkor nem penészedik és" tökéletes marad".
A TikTok-felhasználók nem győztek hálálkodni a videóért:
"Hú, nagyon boldog vagyok, nagyon köszönöm ezt az információt." Egy másik hozzátette: "Hú,még több tudás. Köszönjük, hogy megosztották ezeket a tippeket."