A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNVadnai Jonatán
12:20VitorlázásFérfi egyes jolle
HUNMagyarország
14:30VívásHungary-Italy
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Itt a vége: megszűnik a klasszikus Sport szelet

Vágólapra másolva!
A Sport szelet gyártója az édesség közösségi oldalán tett arról bejelentést, hogy befejezik az ikonikus magyar édesség gyártását.
Vágólapra másolva!

"Hello Bajnok! Egy fontos dologról kell beszélnünk, jobb ha leülsz." - így kezdődik az a videó, amit a Sport szelet tett közzé a Facebook-oldalán. Már ebből a kezdésből is sejteni lehet, hogy nem egy jó hírt akarnak közölni az ikonikus édesség kedvelőivel. A bejelentésből kiderül, hogy búcsút kell vennünk a Sport szelet klasszikus formájától, azaz a kicsi, ezüst fóliás csokitól - írja a Mindmegette. 

A gyártó a videó alatt, egy kommentben fejtette ki részletsebben, hogy mi indokolja az édesség ennek a fajtájának a megszüntetését:

A csokoládés szelet alumínium csomagolásban készült, ez pedig se nem modern, se nem fenntartható. A Mondelez világszerte arra törekszik, hogy termékei csomagolóanyagai a körforgásos gazdaságnak megfelelően újrahasznosíthatók legyenek, és hogy a termékek csomagolása minél kevésbé terhelje a környezetet. Jelentős lépéseket tesz a Mondelez a csomagolási anyagok környezetbaráttá tétele érdekében. Számos kezdeményezést indított a snackgyártó ennek érdekében: ezek közé tartozik az anyagfelhasználás csökkentése, az újrahasznosított anyagok arányának növelése és a könnyen újrahasznosítható anyagok fejlesztése.

Bár a csokoládé többi formája továbbra is elérhető marad, mégis sokaknak hiányozni fog az ezüst fóliás változat, hiszen ez már évtizedek óta az emberek életének a része volt és sok szép emlék fűződött hozzá. 

A gyártó azonban a rossz hír mellett egy jót is bejelentett, ugyanis azok a kommentelők, akik megosztják a Sport szelettel kapcsolatos élményeiket, megnyerhetik az utolsó ikonikus csokik egyikét, amit amit ráadásul a Sport csokiért rajongó magyar hírességek dedikálnak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!