Mákos tésztáról posztolt a New York Times

Vágólapra másolva!
Pofonegyszerű elkészíteni, imádja is itthon mindenki a mákos tésztát, ám nemrég egy neves amerikai újság is írt róla, és ezzel elindult világhódító útjára ez a szerény magyar fogás!
Vágólapra másolva!

Ami nekünk magyaroknak alapvető, az más országban különlegesség. A napokban a New York Times a közösségi médiában tett közzé egy bejegyzést, melynek középpontjában egy szerény magyar étel, a mákos tészta áll. Hasonló a helyzet a rögös túróval is, ami szinte ismeretlen élelmiszernek számít a tengerentúlon. Nem csoda, hogy az amerikaiak rácsodálkoznak a hétköznapi ételeinkre.

A lap bejegyzésében részletezik, hogy a mákos tészta egy 16. századbeli étel, amit a paraszti lakosság igen kedvelt, ugyanis szerény, megfizethető étel volt. 

A népszerűsége gyorsan nőtt, mígnem egész Magyarországon, sőt Kelet- és Közép-Európa egyes részein is elterjedt

- írja a Mindmegette. Korábban írtunk arról is, hogyan készül a tökéletes mákos tészta.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!