Egy szokatlan hozzávaló a tökéletes sült csirke titka

Vágólapra másolva!
A kívül ropogós, beül omlós és szaftos vasárnapi sült csirke sok ember számára magát a mennyországot jelenti, John Torode tévés mesterszakács pedig most új szintre emeli ezt az élményt egy mindenki számára elérhető, ám rendkívül furcsa hozzávalóval, ami nem más, mint a jégkocka. Mielőtt még kételkedve forgatnánk a szemünket, nézzük meg, hogyan csinálja - könnyen lehet, hogy ezután mi sem fogjuk másképp.
Vágólapra másolva!

A tökéletes sült csirke titka a ropogós, fűszeres bőr, ami alatt szaftos és ízletes hús rejtőzik. Az ausztrál-brit származású TV-szakács, John Torode megosztott egy aranytanácsot, amit mindenkinek követnie kellene a kiváló eredmény érdekében. A népszerű szakács a This Morning című műsorban beszélgetett Josie Gibson és Craig Doyle műsorvezetőkkel, miközben

 elárulta, hogy ő bizony jégkockákat használ a sült csirke elkészítéséhez.

 Az ötlet ugyan rendkívül bizarrul hangzik, ám John szerint az eredmény magáért beszél:

Vegyünk egy csirkét, és bőröstűl vágjuk félbe, helyezzünk a belsejébe néhány félbevágott citromkarikát, fűszerezzük némi zsályával, ezután jöhet néhány jégkocka, amit előtte sóval és borssal megszórtunk"

- magyarázta John, majd hozzátette, hogy miközben a csirke sül, a sóval-borssal meghintett jégkockák megolvadnak, és az egész húst átjárja belülről pára, amitől omlós és szaftos marad.


Fotó: Shutterstock/Marian Weyo

Azonban sok szakácsnak megvan a saját csirkés kedvence, amire mindenek felett esküszik. Jamie Oliver kedvence például a tejben párolt csirke, ami sokak szerint a létező legízletesebb, legszaftosabb húsétel. Ennek lényege, hogy a fokhagymával, és édesköménnyel fűszerezett húst előszőr vajban kell megpirítani, majd amikor pirosra karamellizálódott, tejjel és citrom levével kell meglocsolni, és készre párolni. Jamie Oliver's Food Tube című online sorozatában így nyilatkozott: 

Ez az egyik abszolút kedvencem, igazi csemege, a karamellizált vaj csodálatos, diós aromát kölcsönzöz a húsnak, mindezt kiegészíti a citrom zamatos, frissítő íze"

-árulta el a népszerű brit szakács.

És bár Jamie Oliver és John Torode egyetért abban, hogy a csirke ízéhez kiválóan passzol a citrom, Jamie szerint azonban a citrom inkább meleg legyen, mint hideg. Elmagyarázta: "Ha egy hideg citromot adunk hozzá, a forró levegő járja át, és nem fog olyan egyenletesen megfőni, mint kellene."- mondta, és hozzátette, hogy érdemes épp ezért felhasználás előtt mikrohullámú sütőbe tenni a citromot.

Az Origo korábban megosztotta Jamie Oliver másik nagy kedvencét, az egészben sült, rozmaringos csirkét, melyet sütés előtt sóban és vízben kell pácolni a tökéletes, kívül ropogós-belül szaftos állag elérése érdekében.

Ezen kívül még számos módszer létezik, aminek segítségével igazán finom sült csirkét készíthetünk, többek között az sem mindegy, milyen edényt használunk, ám érdemes lehet előfőzni, esetleg párolni is  a húst sütés vagy grillezés előtt.

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!