A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Eláruljuk, hogyan készül a legfinomabb nyárvégi sütemény, a szedres kevert süti

Szedres kevert sütemény
Ezzel a szedres kevert sütivel mindenkit leveszünk majd a lábáról.
Vágólapra másolva!
Egy-egy kevert sütemény receptje minden családi szakácskönyvben megbújik, ez egészen bizonyos. Ennek a legfőbb oka valószínűleg az lehet, hogy nem szükséges hozzá különösebb bevásárlás, hiszen minden alapanyag megtalálható a kamránkban, gyorsan elkészül és nagyon finom a végeredmény. Ezúttal egy szedres verziót mutatunk be, érdemes kipróbálni!
Vágólapra másolva!

Íme, így készül az ínycsiklandó sütemény:

Szedres kevert sütemény

Hozzávalók:

  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 30 dkg tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 50 dkg szeder
Szedres kevert sütemény
Ezzel a szedres kevert sütivel mindenkit leveszünk majd a lábáról.
Fotó: Mindmegette

Elkészítése: 

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A szoba-hőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd a tejfölt, és végül a sütőporos lisztet is.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és megszórjuk a megmosott, lecsepegtetett szederrel.
  4. Az előmelegített sütőbe tesszük, és 30 perc alatt készre sütjük a süteményt.

Ha további ínycsiklandó receptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!