Így süssünk tükörtojást serpenyő nélkül

Vágólapra másolva!
Még serpenyő sem kell ahhoz, hogy finom tükörtojást készítsen reggelire ezzel a kényelmes, új módszerrel – ráadásul egészségesebben is fogyaszthatja.
Vágólapra másolva!

Semmi sem jobb, mint egy tükörtojás a nap indításához, különösen egy szelet pirítóssal párosítva. Mielőtt azonban a serpenyőhöz nyúlna, tudnia kell, hogy van még jobb módja a tükörtojás elkészítésének. A hagyományos serpenyős sütési módszer bőséges olajat igényel, főképp, hogy mindenfelé kifröccsenhet, így még a takarítást sem ússzuk meg. Ám Annie, az Upstate Ramblings kulináris mestere mutatott egy új módszert a tükörtojás elkészítéséhez – méghozzá levegősütős módszert - írja a Mirror.

air fryer, tojás, tükörtojás, gasztro, illusztráció
Képünk illusztráció. Fotó: jrslompo / Shutterstock/ jrslompo


Mivel az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban tovább növekszik a csúcstechnológiás főzőeszközök eladása, ezzel a rendkívül egyszerű főzési trükkel percek alatt tökéletes tojást készíthet – írja az Express.co.uk, ráadásul ez olyan egyszerűen, mint ahogy egy tojást felüt a serpenyőbe. A serpenyő helyett a légsütő használatának előnyeit átfutva Annie így nyilatkozott: 

Ezt a finom reggelit könnyű elkészíteni. Nem kell előmelegíteni egy serpenyőt, csak fel kell törni néhány tojást, és beindítani a forró levegős sütőt.

 

Így készítsünk tükörtojást airfryerben

  1. Törjük fel a tojásokat egy kis hőálló tálkába vagy tányérba. Cseppentsen egy vagy két csepp olajat az edénybe.
  2. A tojást sóval és borssal ízesítjük, majd 190 fokos légsütőbe tesszük négy percre, ha folyós sárgájú tükörtojást szeretnénk.
  3. Ha szilárdabb tükörtojást szeretnénk, egyperces időközönként süssük meg a tojást, amíg ízlésünk szerint meg nem sül.
  4. Egy közepesen sült tojás, ahol a sárgája ragacsos, általában körülbelül hat percet vesz igénybe a légsütőben, míg a kemény sárgájú tükörtojás körülbelül nyolc percig tart.

Egy nő nemrég megosztott egy okos és gyors módszert, amellyel tökéletes tükörtojást süthetünk. A jól megszokott serpenyő helyett azonban mikrohullámú sütőt használ, így ugyanis nem csak gyorsabban készül el, de még egészségesebb is lesz az étel, ugyanis nem kell hozzá olyan sok plusz zsiradék. Először egy teáskanál növényi olajat tesz egy papírtányérba, majd feltör egy tojást, majd egy másik papírtányérral lefedi azt - írta meg a Mirror. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!