Egy tányér finom lasagnét a legtöbben szívesen elfogyasztanánk egy hosszú nap után.
Ez a klasszikus olasz tésztaétel sok család kedvence, nem véletlen, hiszen finom, tartalmas és jól átmelegít a hűvös őszi napokon.
Azonban komoly kihívásnak tűnhet a semmiből lasagnét készíteni a sietős hétköznapokon. A BBC Good Food ezért megosztatta a létező legegyszerűbb lasagnereceptet, amit bárki elkészíthet úgy, mint egy igazi olasz szakács. A lasagne kulcsfontosságú összetevői a tészta, a paradicsomos-darált húsos mártás, ezért fontos, hogy ezekre szánjunk kellő figyelmet.
Innentől kezdve azonban gyerekjáték az egész:
az előkészületek mindössze 15 percet vesznek igénybe, a főzés pedig 25-30 perc alatt kész. Érdemes hozzáadni némi húsos szalonnát, ami különleges, fűüstös ízt ad neki, és az extra kényeztetés érdekében szórjuk meg a tetejét mozzarellával és parmezánnal.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A követők lelkesedtek ezért az egyszerű, de ínycsiklandó receptért.
"Ez a legjobb lasagne, amit valaha is ettem"
- írta egyikük.
"Jól néz ki, finom, és a családnak is nagyon ízlett"
- kommentelte egy másik.
Egy korábbi cikkünkben további 10 perces olasz tésztarecepteket találhat, amelyek szintén ideálisak lehetnek olyan napokon, amikor különösen elfoglaltak vagyunk. Hétvégén, vagy ráérősebb napokon készíthetjük a lasagnét igazi, házi tésztalapokból is.