Így készül a tökéletes párizsisaláta

párizsisaláta
A klasszikus retró fogással ma már ritkábban találkozhatunk, pedig régen minden vendégvárás kötelező eleme volt.
Vágólapra másolva!
Napjainkban is nagy divatjukat élik a hidegtálak, azonban megváltozott az izlésünk, és már szinte soha nem gondolunk a párizsisalátára, mely minden céges bulin a svédasztal fő attrakciója volt. Mutatjuk, hogyan készül és idézzük fel a köezlmúlt emlékeit ma!
Vágólapra másolva!

A párizsisaláta egy igazán retró fogás, amit sokan biztosan jól ismernek, hiszen egykoron elmaradhatatlan fogása volt a céges buliknak. 

A majonézes-tejfölös salátáknak amúgy is nagy keletje van Magyarországon, és nemcsak a sült húsok mellé szeretjük fogyasztani, de az ünnepekkor, főként karácsonykor szinte kötelező is készíteni. 

A legismertebb a franciasaláta, de a tojássaláta is kedvelt étel idehaza, ám felnőtt egy-két generáció, aminek tagjai talán még nem is hallottak a párizsisalátáról!

A hidegtálak egyik kedvelt eleme, a párizsisaláta egy gyorsan elkészíthető, hűtve fogyasztandó saláta, ami nem egy könnyű étel, de köretként, sőt egyszerű ebédként vagy vacsoraként is megállja a helyét. 

Kerül bele a párizsin felül főtt tojás is, így tényleg laktató, ám a majonéztől és a tejföltől picit nehézkes étel, így kevés is bőven elég belőle. Az íze viszont felidézi a régi ízemlékeket, így aki egykor szerette és sok éven át nem is evett párizsisalátát, az, ha most újra megkóstolja, biztosan nem tud majd leállni vele! 

párizsisaláta
A klasszikus retró fogással ma már ritkábban találkozhatunk, pedig régen minden vendégvárás kötelező eleme volt.
Fotó: Mindmegette

Íme a recept:

Párizsisaláta

Hozzávalók:

  • 45 dkg tejföl
  • 20 dkg majonéz
  • 2 ek. mustár
  • bors
  • 30 dkg sertéspárizsi
  • 1 fej lila hagyma
  • 10-12 db csemegeuborka
  • 4 db főtt tojás

Elkészítés:

  1. Egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
  2. A párizsit ujjnyi szeletekre vágjuk, majd felkockázzuk, és a tejfölös alaphoz adjuk. A hagymát felaprítjuk, ezt is a tálba tesszük. Az uborkákat felkarikázzuk, mehet ez is a salátába. Végül a tojásokat is feldaraboljuk, és a többihez adjuk.
  3. Az egészet alaposan összekeverjük, és jól behűtve kínáljuk.

Aki további retró receptekre is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!