A párizsisaláta egy igazán retró fogás, amit sokan biztosan jól ismernek, hiszen egykoron elmaradhatatlan fogása volt a céges buliknak.
A majonézes-tejfölös salátáknak amúgy is nagy keletje van Magyarországon, és nemcsak a sült húsok mellé szeretjük fogyasztani, de az ünnepekkor, főként karácsonykor szinte kötelező is készíteni.
A legismertebb a franciasaláta, de a tojássaláta is kedvelt étel idehaza, ám felnőtt egy-két generáció, aminek tagjai talán még nem is hallottak a párizsisalátáról!
A hidegtálak egyik kedvelt eleme, a párizsisaláta egy gyorsan elkészíthető, hűtve fogyasztandó saláta, ami nem egy könnyű étel, de köretként, sőt egyszerű ebédként vagy vacsoraként is megállja a helyét.
Kerül bele a párizsin felül főtt tojás is, így tényleg laktató, ám a majonéztől és a tejföltől picit nehézkes étel, így kevés is bőven elég belőle. Az íze viszont felidézi a régi ízemlékeket, így aki egykor szerette és sok éven át nem is evett párizsisalátát, az, ha most újra megkóstolja, biztosan nem tud majd leállni vele!
Íme a recept:
Aki további retró receptekre is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!