Eláruljuk, hogyan készül az igazi menzás spenótfőzelék - videó

spenót
A spenót a legtöbb családban főzelékként kerül az asztalra, de sokan szeretik még salátába keverve vagy turmix alapanyagaként is fogyasztani ezt az egészséges zöldséget.
Vágólapra másolva!
A spenót a legtöbb családban főzelékként kerül az asztalra, de sokan szeretik még salátába keverve vagy turmix alapanyagaként is fogyasztani ezt az egészséges zöldséget. Akik a közétkeztetésben ebédelnek rendszeresen, sokszor hiába ették meg a suliban/oviban a menzás spenótfőzelék minden egyes falatját, az otthoni verzióra rá se bagóztak. Megtaláltuk az ominózus receptet, mutatjuk, hogyan lephetjük meg gyermekeinket.
Vágólapra másolva!

A menzás ételek sokak számára felnőttként is rémisztők, és akkor sem kóstolnák meg ezeket a fogásokat, ha tökéletesen lennének elkészítve. Nemcsak ételekkel, hanem egyes alapanyagokkal szemben is kialakulhat az emberben ellenérzés, amit felnőve sem könnyű leküzdeni. Ezzel szemben mások számára a menzás ételek felidézik a gondtalan, boldog gyermekkort, és örömmel kóstolják újra az egykor szeretett ételeket, élik át a régi ízeket.

A spenótfőzelék önmagában is elég megosztó, hiszen az ember vagy szereti vagy ki nem állhatja, ha pedig a menza is bekerül a képbe, akkor szinte sejthető, hogy a negatív irányba billen a mérleg nyelve. 

A spenót és a belőle készült főzelék azonban lehet jó, lehet finom, sőt érdemes is lenne beiktatni az étrendbe, ugyanis egy különösen egészséges, számtalan jótékony egészégügyi hatással bíró zöldség.

spenót
A spenót a legtöbb családban főzelékként kerül az asztalra, de sokan szeretik még salátába keverve vagy turmix alapanyagaként is fogyasztani ezt az egészséges zöldséget. 
Fotó: Mindmegette

A spenót, vagy más néven paraj változatosan felhasználható, így, ha a spenótfőzelék nem ízlik, fogyaszthatjuk nyersen is. A bébispenót fel tudja dobni az egyszerű, zöld salátákat, a petrezselymes krumplit, a házi pestót, de akár a reggeli turmixba, vagyis smoothie-ba is kerülhet. Ha mégis maradnánk a klasszikus, esetleg a menzás spenótfőzeléknél, akkor ezt mindenképpen érdemes kipróbálni!

Menzás spenótfőzelék

Hozzávalók:

  • 1 ek zsiradék
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 40 dkg fagyasztott spenótpüré
  • 7.5 dl tej
  • 4 db tojás

Elkészítés:

  1. A krémes spenótfőzelékhez egy kevés olajon megdinszteljük a fokhagymát, majd beleszórjuk a lisztet és világos rántást készítünk.
  2. A kiolvasztott és lecsöpögtetett spenótpürét beletesszük a rántásba, majd gyors mozdulatokkal összekeverjük. Ízélés szerint sózzuk.
  3. Pár perc párolás után a pürét apránként felöntjük a tejjel, és ízlés szerinti sűrűségűre főzzük a főzeléket.
  4. A tojást feltesszük forró vízbe főni, majd a forrástól számítva 10 percig keményre főzzük. A tojáshéjat eltávolítjuk, a főtt tojásokat kettévágjuk és a spenótfőzelékkel tálaljuk.

Ha további ínycsiklandó receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!