Egyszerű és finom paradicsomleves, egy kis csavarral

Vágólapra másolva!
Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a paradicsomlevest, hiszen ízletes, könnyű fogás ami gyorsan elkészül. Mutatunk egy receptet, amit szó szerint gyerekjáték elkészíteni, ráadásul két olyan hozzávaló is kerül bele, ami - bár szokatlannak tűnik - rendkívül különlegessé és ínycsiklandóvá teszi ezt az egyszerű fogást. Friss, ropogós bagettel kínálva pedig egyszerűen isteni.
Vágólapra másolva!

A paradicsomleves a legtöbb háztartásban népszerű ételnek számít, gyerekek-felnőttek egyaránt szeretik. Az elkészítési módokban azonban már akadnak eltérések. Míg egyesek a menzákról jól ismert édeskés változatot szeretik, mások fűszeresebben, oregánóval, bazsalikommal vagy petrezselyemmel, akár az olaszok. Néhányan betűtésztával tálalják, de vannak, akik a főtt rizsre esküsznek, mások viszont ropogós pékáruval eszik. Akadnak azonban olyanok is, akik legszívesebben natúran, magában szeretik a legjobban.

Egy TikTok-on @the_aldi_chef felhasználónéven ismert szakács nemrégiben közzétett egy receptet, ami azonban minden eddiginél egyszerűbb, pillanatok alatt elkészül. A zseniális leves 

két extra hozzávalót is tartalmaz, amelyek elsőre ugyan szokatlanul hangzanak, de kellemesen pikánssá és különlegessé teszik ezt az egyébként is finom levest. 

 

A,Bowl,Of,Creamy,Tomato,Soup,With,A,Grilled,Cheese
Fotó: Shutterstock

Első lépésként két sárgarépát apróra vágunk, és két zöldségleveskockával együtt egy fazéknyi forrásban lévő vízbe tesszük.  Amíg fő, sütőbe teszünk néhány bagettet, hogy mire a leves elkészül, frissen, ropogósan kínálhassuk hozzá kísérőként.

Ezután hozzáadunk két konzervnyi aprított paradicsomot, és itt jön a csavar: egy doboz sült bab is kerül bele.

"Nem,nem őrültem meg. Ez egy valódi, létező recept"

- írta a poszt mellé a séf.

Ezután következett a másik furcsa összetevő, ami nem más, mint három fej normál méretű, pácolt hagyma.

Ha kisebbek, akár többet is használhatunk belőle.

Ezután nincs más dolgunk mint rátenni a fedőt, és időnként megkeverve tetszőleges állagúra főzni - egyesek pépesen, mások darabosabban kedvelik.

A séf ezután némi feketeborssal, chilipehellyel és bazsalikommal tette teljessé az ízélményt. 

A követők teljesen le voltak nyűgözve, több, mint félmilliószor nézték meg a posztot, és sorra érkeztek a dicsérő megjegyzések:

"Nagyon jól néz ki, olcsó, tápláló, bár eszembe nem jutott volna magamtól, hogy savanyított hagymát tegyek bele"

- írta az egyik követő.

Ez egyszerűen zseniális, bár sosem gondoltam volna, hogy a babkonzerv ilyen jól passzol hozzá"

- kommentelte egy másik.  

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!