Ettől a szokatlan összetevőtől lesz igazán finom és krémes a rántotta

Vágólapra másolva!
Újfajta őrület terjed az interneten: a majonézes rántotta! Bár elsőre furcsán hangzik, megéri kipróbálni, ellenállhatatlanul lágy és krémes lesz tőle az állaga.
Vágólapra másolva!

A legegyszerűbb rántottát is fenségessé képes varázsolni egy szokatlan összetevő, ami bárkiszámára elérhető, sőt, valószínűleg a legtöbb embernek már eleve ott lapul a hűtőszekrényében. Ez pedig nem más, mint a majonéz.

A majonézes rántotta tulajdonképpen ugyanúgy készül, mint bármilyen más, közönséges tojásrántotta: felverjük a tojást, fűszerezzük, majd alacsony lángon túróhoz hasonló állagúra sütjük. 

Az egyetlen csavar az egészben a majonéz. Ízlés szerint persze lehet ezt még fokozni olyan extra hozzávalókkal, mint a snidling, tejszín, tejföl vagy a sajt. 

Ropogós rántotta
Krémes rántotta

A recept egy Millie Bull nevű gasztrobloggertől származik.

"Az alap rántottareceptem meglehetősen egyszerű: vaj, tojás és egy kevés tej. Azonban mivel rajongok a tojásételekért, úgy döntöttem, kikísérletezek egy új receptet. Végül egy furcsa összetevőre, a majonézre esett a választásom. Az eredmény isteni lett: gazdag és krémes, hiszen így a legfinomabb. A tojásomat sóval és borssal ízesítettem, de nyugodtan tehettek bele snidlinget vagy bármi más fűszernővényt az extra ízélmény érdekben. A majonézt akkor kevertem bele, amikor a tojás túrósodni kezdett a serpenyőben, de sütés előtt is beleforgatható a tojásba.

- árulta el az Express-nek.

Hozzávalók:

  • 1ek jó minőségű majonéz
  • 2-3 tojás
  • Némi tej
  • só, bors
  • 1-1,5 ek vaj, esetleg étolaj

Elkészítés:

1. Először verjük fel egy edényben a tojást, adjuk hozzá a tejet. Melegítsünk elő egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és adjuk hozzá a vajat, gondosan ügyelve, hogy ne égjen le.

2. Öntsük a tojásokat a serpenyőbe, és kezdjük el kevergetni egy fakanállal.

3. Addig keverjük a tojásokat, amíg túrósodni kezd. Hozzákeverjük a majonézt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4. Keverjük addig, amíg elérjük a kívánt állagot.

5. A finom, krémes rántottát tálaljuk vajas pirítóssal és ropogós baconnel, garantáltan ízleni fog mindenkinek.

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!