A legegyszerűbb rántottát is fenségessé képes varázsolni egy szokatlan összetevő, ami bárkiszámára elérhető, sőt, valószínűleg a legtöbb embernek már eleve ott lapul a hűtőszekrényében. Ez pedig nem más, mint a majonéz.
A majonézes rántotta tulajdonképpen ugyanúgy készül, mint bármilyen más, közönséges tojásrántotta: felverjük a tojást, fűszerezzük, majd alacsony lángon túróhoz hasonló állagúra sütjük.
Az egyetlen csavar az egészben a majonéz. Ízlés szerint persze lehet ezt még fokozni olyan extra hozzávalókkal, mint a snidling, tejszín, tejföl vagy a sajt.
A recept egy Millie Bull nevű gasztrobloggertől származik.
"Az alap rántottareceptem meglehetősen egyszerű: vaj, tojás és egy kevés tej. Azonban mivel rajongok a tojásételekért, úgy döntöttem, kikísérletezek egy új receptet. Végül egy furcsa összetevőre, a majonézre esett a választásom. Az eredmény isteni lett: gazdag és krémes, hiszen így a legfinomabb. A tojásomat sóval és borssal ízesítettem, de nyugodtan tehettek bele snidlinget vagy bármi más fűszernővényt az extra ízélmény érdekben. A majonézt akkor kevertem bele, amikor a tojás túrósodni kezdett a serpenyőben, de sütés előtt is beleforgatható a tojásba.
- árulta el az Express-nek.
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. Először verjük fel egy edényben a tojást, adjuk hozzá a tejet. Melegítsünk elő egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és adjuk hozzá a vajat, gondosan ügyelve, hogy ne égjen le.
2. Öntsük a tojásokat a serpenyőbe, és kezdjük el kevergetni egy fakanállal.
3. Addig keverjük a tojásokat, amíg túrósodni kezd. Hozzákeverjük a majonézt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
4. Keverjük addig, amíg elérjük a kívánt állagot.
5. A finom, krémes rántottát tálaljuk vajas pirítóssal és ropogós baconnel, garantáltan ízleni fog mindenkinek.