Isteni, egyedényes töltött csirke egyenesen Toszkánából
2024. szeptember 11. 20:44
Olvasási idő: 5 perc
Fotó: from my point of view
Vágólapra másolva!
Egy hűvös estén semmi nem esik olyan jól vacsorára, mint egy nagy tányér, laktató, húsos rakott fogás. Mary Berry toszkán csirkéjével pedig két legyet üthet egy csapásra: nemcsak finom és laktató, de gyorsan és egyszerűen elkészül, ráadásul a mosogatást is megspórolhatjuk vele.
Beköszöntött az ősz, egyre hűvösebbek az esték, ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, ha valami finom, tápláló étellel kényeztetjük magunkat és családtagjainkat.
A tévés séf és gasztrovlogger
Mary Berry rakott, toszkán csirkecombja például az egyik legideálisabb vacsora hideg őszi estékre, plusz érv mellette, hogy mindössze fél óra alatt elkészül,
így dolgos hétköznapokon is könnyedén elkészíthető. Bár Mary Berry receptjében csirkecomb szerepel, csirkemellből is készíthetjük, a végeredmény biztosan nagyon finom lesz.
Hozzávalók 6 személyre:
150g bébispenót
55g reszelt parmezán
30g paradicsom
150ml csirke alaplé
150ml zsíros tejszín
150ml fehérbor
2ek sűrített paradicsom
2ek liszt
2ek olívaolaj
2tk fűszerpaprika
1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
1 kaliforniai paprika kockákra vágva
2 zúzott fokhagymagerezd
6 csirkecomb
Só, bors
Elkészítés:
A csirkecombokat egy nagy tálba tesszük, szórjuk meg sóval, borssal, paprikával és liszttel, majd oszlassuk el rajta egyenletesen, hogy jól bevonja.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és tegyük bele a csirkecombokat. Süssük kb. négy percig mindkét oldalukat, majd tegyük egy tányérra.
Tegyük a hagymát és a paprikát a mosatlan serpenyőbe, és pároljuk négy percig közepes lángon a csirke szaftjában, amíg megpuhulnak. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és 30 másodpercig pirítjuk.
Keverjük össze a paradicsom pürét, paradicsomot, bort, és alaplét, majd borítsuk a serpenyőbe, és forraljuk fel. Helyezzük a csirkét a serpenyőbe, és fedjük le, majd fél óráig pároljuk.
Adjuk hozzá a tejszínt és a spenótot, és pároljuk addig, míg a zöld levelek megfonnyadnak. Ezután vegyük le a tűzről, és szórjuk rá a parmezánt. Mivel kiadós étel, tálalhatjuk magában, esetleg némi vajas pirítóssal.