Pofonegyszerű, ínycsiklandó kókusztejes csirke hideg estékre

Vágólapra másolva!
Ön is kedveli a pikáns, csípős ízvilágú indiai ételeket? Akkor készítse el ezt az isteni kókusztejes-gyömbéres-chilis csirkét, garantáltan nem fog csalódni.
Vágólapra másolva!

Vikas Khanna séf, a a New York-i Bungalow étterem tulajdonosa megosztott 

egy egyedényes kókuszos csirke receptet, amely igazi melengető étel a hűvös őszi estékre.

 Ez a fogás az egész család kedvencévé válhat, és még a vendégeink tetszését is elnyerhetjük vele, főleg ha nagy rajongói az indiai ízvilágú ételeknek. Ami a legjobb az egészben, hogy 

mindössze 20 perc előkészületet igényel, a munka nagy részét pedig a sütő végzi helyettünk, és még  a mosogatást is megspórolhatjuk.  

Hozzávalók:

  • 400ml kókusztej
  • 2ek friss citromlé
  • 2ek olívaolaj
  • 1½tk só
  • 1tkfrissen őrölt feketebors
  • 1 kis darab friss gyömbér hámozva, lereszelve
  • 4db aprított fokhagymagerezd
  • 1db serrano chilipaprika, kimagozva és apróra vágva
  • 8db csirke alsócomb
  • 1ek osztrigaszósz
  • 1ek szójaszósz
  • 1ek passzírozott paradicsom
  • Friss korianderlevél ízlés szerint
  • Basmati rizsköret a tálaláshoz
Vikas Khanna, VikasKhanna, fazékos kókuszos csirke recept, fazékoskókuszoscsirkerecept
Fotó: Shutterstock/AS Foodstudio

Elkészítés:

  1. 1. Egy nagy tálban keverjük össze a kókusztejet, a citromlevet, az olajat, a sót, a borsot, a gyömbért, a fokhagymát és a serrano chilit. Adjunk hozzá csirkecombot, majd keverjük össze, hogy a fűszerek egyenletesen befedjék a húst. 
  2. Fedjük le műanyag fóliával, és pácoljuk hűtőszekrényben legalább 3 órára, vagy akár egy éjszakára.
  3. Tegye át a csirkét egy nagyméretű sütőedénybe, majd süssük magas fokozaton, míg a hús kifehéredik. Ezután csökkentsük a hőmérsékletet, keverjük hozzá az osztrigaszószt, a szójaszószt és a paradicsompürét. Süssük fedő nélkül, időnként megforgatva a csirkét körülbelül másfél óráig, amíg kellemesen megpirul. 
  4. Megszórjuk korianderrel, majd basmati rizzsel és citromkarikákkal tálaljuk.

Néhány héttel ezelőtt egy szintén pikáns, fűszeres ízvilágú csirkecombreceptet tettünk közzé, ami mindössze 10 perc előkészületet igényel, így szintén jó választás azoknak, akik elfoglaltak, de mégis szívesen ennének valami finomat a hétköznapokon. A hús mellett ráadásul ropogós zöldségek is kerülnek a tepsibe, így a köretről sem kell külön gondoskodnunk.  Azonban friss, kevert salátával vagy akár párolt zöldbabbal is tálalhatjuk, ha ahhoz lenne kedvünk.

Szeptemberben Mary Berry toszkán csirkéjének a receptjét osztottuk meg, ami nemcsak finom és laktató, de gyorsan és egyszerűen elkészül.

Forrás: People

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!